BATISTUTA NIJE UPOZNAO CECU, ALI JESTE ACU LUKASA: Saznajte da li vozi "juga", zašto želi na Marakanu i šta je jeo u Beogradu
Foto: Nenad Kostić

očaran srbijom

BATISTUTA NIJE UPOZNAO CECU, ALI JESTE ACU LUKASA: Saznajte da li vozi "juga", zašto želi na Marakanu i šta je jeo u Beogradu

Fudbal -

Gabrijel Omar Batistuta stvarno uživa u Srbiji. Jedan od najboljih argentinskih fudbalera svih vremena oduševljen je Beogradom i Srbima.

Gabrijel Batistuta
foto: Nenad Kostić

Čuveni "Bati gol" oduševljen je dočekom u našem glavnom gradu, a za Srbe kaže da su ga očarali, jer su neposredni, direktni i dobrodušni, te da ga mnogo podsećaju na Argentince.

Gabrijel Batistuta je prvi put u Beogradu, domaćini su ga vodili na poznata mesta u glavnom gradu Srbije, a posebno je uživao u domaćim kulinarskim specijalitetima i noćnom životu, gde se družio sa Acom Luksaom.

Gabrijel Batistuta
foto: Nenad Kostić

Nekadašnji napadač Fjorentine i Rome živi skromnim životom u rodnoj Argentini.

- Živim na selu, ne vozim auto, ako i vozim ne znam koje je marke. To je jedan pikap. Nisam zaljubljenik u automobile - rekao je Batistuta, a onda otkrio šta rade njegovi sinovi:

- Moj najstariji sin je glumac, drugi radi sa mnom na selu, a treći je zaposlen u jednoj fotokopirnici. Imam i četvrtog sina, najmlađeg, on je fudbaler. (smeh)

Kurir je pitao Batistutu da li zna da u srpskom filmu "Kad porastem biću kengur" ima legendarna scena koja govori o njemu. Baš u toj sceni Baron priča kako poznaje Batistutu i kako je on skroman momak koji sve "pare šalje kevi", te da mu je tražio da mu u Firencu doveze "juga".

- Nisam upoznat sa tim, ali su mi rekli. Jedva čekam da pogledam film i vidim o čemu se radi.

Ceca Ražnatović
foto: Damir Dervišagić

Potom je govorio i o Beogradu, noćnom životu...

- Ove mi se mnogo sviđaju ljudi. Bio sam u mnogo zemalja u svetu, razumeo neke reči, ali ovde kod vas, baš ništa. (smeh) Bio sam u jednoj sjajnoj kafani! (smeh) Rekoše mi da je najstarija. Reči "kafana" i "znam" su zasad jedino što sam naučio od srpskog. (smeh) Hrana je bila odlična. Ne znam šta sam jeo, ali znam da sam sve pojeo. (smeh) Pitate me da li sam upoznao Cecu. Nažalost, nisam! Inače, lepo sam se proveo, pevao nam je Aca Lukas - oduševljeno je pričao Batistuta:

Dušan Savić, Dule Savić
foto: Privatna Arhiva Kurir

- Imam još jedan dan, hoću dobro da upoznam Beograd. Inače, Dušan Savić, koga sam upozano na snimanju spota za "Soccerbet", ostavio je odličan utisak na mene. Ispričao mi je silne stvari o Crvenoj zvezdi i stadionu, nadam se da ćemo naći vremena da ga obiđemo i uživamo.

00:48

Batistuta u Beogradu

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track