VUJADIN SAVIĆ TRENER CRVENE ZVEZDE: Iznenađenje na Marakani, bivši kapiten vratio se u svoj klub!
Foto: Www.crvenazvezdafk.com

svoj na svome

VUJADIN SAVIĆ TRENER CRVENE ZVEZDE: Iznenađenje na Marakani, bivši kapiten vratio se u svoj klub!

Fudbal -

Vujadin Savić, nekadašnji kapiten Crvene zvezde, priključen je stručnom štabu prvog tima crveno-belih.

Vujadin Savić
foto: Instagram

To je na konferenciji pred utakmicu sa Monakom u Ligi Evrope otkrio šef struke Miloš Milojević.

- Zna se ko će biti moj prvi pomoćnik, to je Poja Asbagi, bivši seektor mlade reprezentacije Švedske. Priključili smo i Vujadina Savića u stručni štab kao trenera početnika. Verujem da ćemo mi pomoći njemu, ali i on nama. Imamo rešenje i za fitnes trenera, ali ne bih još da otkrivam ime - rekao je Miloš Milojević.

Vujadin Savić (32) je sa osam godina počeo da trenira fudbal u Crvenoj zvezdi, gde je prošao sve uzrasne kategorije. Do prvog tima bio je zamenik, a kasnije i kapiten svih selekcija omladinske škole Crvene zvezde. Sa 17 godina je otišao na pozajmicu u FK Rad da bi pred sezonu 2009/10. ponovo obukao crveno-beli dres.

Vujadin Savić
foto: Starsport©

Potom je prodat u francuski Bordo, a u inostranstvu igrao je još za Dinamo iz Drezdena, Arminiju, Votford i Šerif, da bi se na Marakanu vratio u leto 2017. godine.Kod trenera Vladana Milojevića postao je stub odbrane, ali i kapiten i bio član generacije koja je izborila plasman u grupnu fazu Lige Evrope protiv Krasnodara, te Ligu šampiona protiv Salcburga. Osvojio je dve titule.

U julu 2019. godine potpisao je trogodišnji ugovor sa kiparskim klubom Apoel, a jednu sezonu proveo je na pozajmici u Olimpiji iz Ljubljane. Ove godine mu je istekao ugovor sa Kipranima.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track