BIO JE OVO ANTOLOGIJSKI MEČ, KAO ONAJ SA SELTIKOM: Treneru Partizana Petriću žao što crno-beli nisu osvojili tri boda u Češkoj
Foto: Profimedia

liga konferencija

BIO JE OVO ANTOLOGIJSKI MEČ, KAO ONAJ SA SELTIKOM: Treneru Partizana Petriću žao što crno-beli nisu osvojili tri boda u Češkoj

Fudbal -

Trener Partizana Gordan Petrić, posle izuzetno dramatične utakmice protiv Slovackog, bio je veoma smiren, iako je njegov tim bio nadomak neverovatnog podviga, nakon tri postignuta gola sa igračem manje.

- Najavio sam na konferenciji za medije da nas očekuje utakmica koja je klasična "engleska". Sve golove smo primili iz skoka, jer nismo reagovali kako treba. Drugo poluvreme je bilo mnogo bolje, i žao mi je što momci nisu izdržali do kraja. Ovo može da se uproedi sa utakmicom Seltik - Partizan 5:4, toliko je bila je napeta atmosfera i na terenu i van. Žao mi je što nismo uzeli tri boda, ali momcima sve čestitke - rekao je za TV Arena sport Gordan Petrić.

Sredinom prvog poluvremena vicešampion Srbije je ostao sa igračem manje, jer je Kristijan Belić dobio direktan crveni karton.

- Ne znam da li je sudija prenaglio. Kristijan je temperamentan igrač. Takav je tip fudbalera, mora više da razmišlja. Moj savet da će imati još ovakvih utakmica, da razmisli ubuduće da li ovako treba da bude agresivan - rekao je Petrić.

Kapiten Slobodan Urošević bio je razočaran što je njegova ekipa primila gol u samom finišu utakmice, pa je tako ispuštena "herojska pobeda".

- Da ste me pitali pre utakmice, definitivno bih rekao da nisam zadovoljan. Kako je tekla ova utakmica, ušli smo malo slabije u meč, znali smo da možemo imati problema s tim dugim loptama i drugom loptom, nismo uspeli da odgovorimo na pravi način u prvih 20-ak minuta, posle toga nas je i crveni karton poremetio. Kada se završilo poluvreme, znali smo da treba da damo samo jedan gol da bismo se vratili, nakon toga je usledio i drugi, treći, moram da budem zadovoljan i da kažem da kad stignemo 2:0 s igračem manje, a opet s neke druge strane kada vodimo s golom prednosti na 6-7 minuta do kraja ne smemo da primimo gol. - rekao je Urošević.

Objasnio je levi bek crno-belih o čemu je pričao sa saigračima tokom poluvremena:

- Popričali smo između sebe, znali smo da ne možemo da dopustimo da nas neko nadigrava sve vreme, iako smo imali 10 igrača. Morali smo da odreagujemo, mi smo Partizan i čak iako nas je 10 na terenu kad se namesti ovakva situacija moramo da želimo da se vratimo u igru, uspeli smo u tome, opet mogu da kažem s neke strane sam zadovoljan, s neke strane nisam.

Vremenski uslovi nisu bili najidealniji za fudbal, a teren u Uherskom Hradištu nema drenažu. To je bio veliki problem s obzirom da je padala jaka kiša na zagrevanju, ali Urošević ne želi da traži izgovor u tome.

- Jeste bilo malo teže, ali tu nema opravdanja. Mi smo prfoesionalci i mi moramo da se naviknemo, da li na teren ili na vreme to ne sme da nam bude izgovor - zaključio je Slobodan Urošević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track