RIKARDO GOMEŠ NAJBOLJI STRELAC U ISTORIJI PARTIZANA U EVROPI! Protiv Slovackog 17. gol, ove sezone ŠEST na pet utakmica!
Foto: Starsport

istorijski gol

RIKARDO GOMEŠ NAJBOLJI STRELAC U ISTORIJI PARTIZANA U EVROPI! Protiv Slovackog 17. gol, ove sezone ŠEST na pet utakmica!

Fudbal -

Malo mesto u Češkoj Uherske Hradište biće zlatnim slovima upisano u istoriju Partizana, jer je u toj varoši Partizan dobio najboljeg strelca u evropskim takmičenjima. Na gostovanju Slovackom Rikardo Gomeš je postao rekorder crno-belih po broju datih golova u evropskim kupovima.

Rikardo Gomeš je u Češkoj postigao 17. gol u režiji napadača sa Zelenortskih Ostrva, čime je prestigao doskorašnjeg rekordera, Brazilca Gabrijela Klea, koji je na vrhu boravio 11 godina.

Do rekordne „kote 17“, Rikardu je bilo potrebno samo 27 utakmica. U prvom mandatu (sezona 2018/19) bio je precizan četiri puta (dva Rudaru iz Pljevalja, po jedan Nordsjelandu i Bešiktašu).

Prošle godine, Rikardo Gomeš se vratio iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i tresao mreže u kvalifikacijama, grupnoj i eliminacionoj fazi Lige konferencije (sedam puta, po jednom Dunajskoj Stredi, Sočiju, Santa Klari, Anortozisu i Fajenordu, dva Sparti), da bi od početka ove sezone pogodio cilj već šesti put na samo pet mečeva (dva AEK-u iz Larnake, tri Hamrunu, jedan Slovackom).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track