Mihajlović: Utišaćemo Škote i uzeti tri boda

Fudbaleri spremni za Škote

Mihajlović: Utišaćemo Škote i uzeti tri boda

Fudbal -
Fudbaleri ističu da će ih pun stadion samo motivisati da kvalifikacije za Svetsko prvenstvo otpočnu pobedom

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović kazao je danas da je reprezentacija Škotske favorit u sutrašnjoj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu pošto će igrati na domaćem terenu u Glazgovu.

"Škotska je odlična reprezentacija, borbena i agresivna. Biće nam teško, ali biće i njima teško protiv nas, to garantujem. Prepustiću njima ulogu favorita, jer igraju na domaćem terenu", rekao je Mihajlović novinarima u Glazgovu, a preneo sajt Fudbalskog saveza Srbije. On je, međutim, kazao da bi pun stadion i glasno navijanje sa tribina moglo da koristi i njegovom timu. "Fudbal se igra zbog publike i za pune stadione. Pozivam škotske navijače da navijaju što glasnije, pa čak i ako budu imali negativan rezultat, jer je to dobro i za nas", dodao je Mihajlović. Selektor Srbije kazao je da će u utakmici prvog kola kvalifikacione Grupe A napraviti "neko iznenađenje" u sastavu.

"Videćete sutra... Slika o timu i mogućnostima igrača mi je sasvim jasna. Jako je bitno da se startuje pobedom zbog psihologije, tri boda i samopouzdanja. Remi u Glazgovu bi, naravno, bio dobar rezultat za nas, a čak i posle poraza imaćemo dovoljno vremena da se sve ispravi. Igramo u grupi u kojoj svako svakoga može da pobedi i čeka nas deset utakmica", rekao je Mihajlović.

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da njegova ekipa želi da pobedom protiv Škotske počne kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i da će to uspeti ako utakmicu odigraju "hladne glave". "S obzirom da je reč o startu kvalifikacija kada niko ne kalkuliše, nećemo ni mi. Ne bavimo se računanjem i planiranjem, već želimo da pružimo najviše što možemo kao ekipa i da novu reprezentaciju predstavimo na nov način, a da istovremeno dugo takmičenje počnemo pozitivnim rezultatom", rekao je Ivanović na konferenciji za medije u Glazgovu, a preneo sajt Fudbalskog saveza Srbije. "Znamo koliko je teško igrati u Škotskoj. Poštujemo rivala, ali smo svesni da je neophodno da zadržimo mirnoću i utakmicu odigramo hladne glave", dodao je Ivanović. Zamenik kapitena Aleksandar Kolarov kazao je da narod u Srbiji opravdano očekuje od njegove ekipe da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. "Pritisak rezultata uvek postoji kada igramo za reprezentaciju. Narod opravdano očekuje da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo. Bitno je samo da u glavi budemo spremni za sve što nas očekuje u meču protiv Škotske i rezultat sigurno neće izostati", kazao je Kolarov. Kolarov je rekao da od mlađih saigrača očekuje da uče od njega i Ivanovića, kao što su njih dvojica to radili od Dejana Stankovića i Nemanje Vidića. "Od Dekija i Nemanje smo učili kako treba da se ponašaju najiskusniji igrači. Moguće da smo za to vreme imali priliku i da vidimo neku njihovu grešku koju mi, nadam se, nećemo ponoviti. Voleo bih samo da mlađi igrači sadašnje generacije budu dobri učenici kakvi smo mi bili i sve će biti u redu", rekao je levi bek engleskog Mančester sitija. Utakmica između Škotske i Srbije počeće u 16.00. Reprezentacija Srbije će u drugom kolu igrati u utorak u Novom Sadu protiv Velsa. U Grupi A su još Hrvatska, Belgija i Makedonija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track