PIKSI POZVAO DEBITANTA! Bivši igrač CRVENE ZVEZDE na spisku reprezentacije
Foto: Starsport©

LIGA NACIJA

PIKSI POZVAO DEBITANTA! Bivši igrač CRVENE ZVEZDE na spisku reprezentacije

Fudbal -

Srbiju krajem septembra očekuju mečevi Lige Nacija protiv Švedske i Norveške (24. i 27. septembra).

U narednim danima selektor Dragan Stojković Piksi objaviće spisak igrača na koje računa za predstojeće utakmice, koje će ujedno predstavljati i pripremu za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Prema informacijama koje dolaze iz Španije, jedno ime sa spiska već je poznato.

Naime, Fudbalski klub Almerija zvanično je objavio na svom sajtu da je bivši igrač Crvene zvezde, Srđan Babić, dobio debitantski poziv od selektora A reprezentacije Srbije.

Srđan Babić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Babić je prošao sve mlađe selekcije Srbije (bio prvak sveta sa omladincima na Novom Zelandu 2015. godine), ali nikada nije dobio poziv za seniorski nacionalni tim.

Ponikao je u Vojvodini, a 2017. godine je kao pozajmljen igrač Real Sosijedada došao u Crvenu zvezdu. Naredne godine beogradski klub je otkupio njegov ugovor za 800.000 evra.

U Zvezdi je za tri sezone odigrao 82 meča, da bi 2020. godine otišao na pozajmicu u portugalski Famalikao, a prošlog leta je takođe na pozajmicu prešao u redove tadašnjeg španskog drugoligaša Almerije. Tamo je bio jedan od najstandardnijih igrača u starnoj postavi i zajedno sa Umarom Sadikom vratio ovaj tim u Primeru.

Ovog leta potpisao je ugovor sa Almerijom do 2026. godine, a u prva četiri kola ove sezone u najjačoj španskoj ligi odigrao je svaki minut.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track