HET-TRIK RIKARDA GOMEŠA! Crno-beli ispratili goste iz Lučana sa pola tuceta golova! (VIDEO)
Foto: FK Partizan

SUPERLIGA SRBIJE

HET-TRIK RIKARDA GOMEŠA! Crno-beli ispratili goste iz Lučana sa pola tuceta golova! (VIDEO)

Fudbal -

Crno-beli su na svom terenu ubedljivo savladali goste iz Lučana, u meču koji je het-trikom obeležio najbolji strelac domaćih Rikardo Gomeš. U prvih pola sata domaćin je stalno napadao, ali nije bilo gola.

Međutim nakon što je junak utakmice Rikardo bio precizan sa bele tačke, krenula je prava kanonada, a gosti iz Lučana su ispraćeni sa pola tuceta golova: Partizan - Mladost 6:0 (2:0).

Pored trostrukog strelca Rikarda Gomeša, golove za domaćina su postigli Vujačić, mladi Baždar i Lutovac. Mogli su izabranici Gordana Petrića i ubedljivije da ctrijumfuju, ali navijače Partizana svakako treba da raduje povratak na pobednički kolosek.

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica na stadionu Partizana

81. minut - GOL - 6:0 - Lutovac! Odlična akcija Baždara i Andradea, koji je izbacio Lutovca pred gol Mladosti i "bocnuo" loptu u mrežu.

78. minut - GOL - 5:0 - Baždar! Pokrenuo je akciju, odigrao dupli pas i lako matirao Samčovića za njegov prvenac u Humskoj.

75. minut - Aplauzima je sa terena ispraćen trostruki strelac Rikardo Gomeš, koji je mesto u napadu ustupio mladom Samedu Baždaru.

70. minut - Lutovac je pobegao odbrani gostiju, ali je Samčović dobro intervenisao.

64. minut - GOL - 4:0 - Rikardo Gomeš! Het-trik napadača Partizana.Dijabate je bio u nezadrživom prodoru, prosledio je pas do Rikarda, a ovaj je na atraktivan način poslao loptu u mrežu.

59. minut - GOL - 3:0 - Vujačić! Ovoga puta strelac je Vujačić posle kornera koji je izveo Živković. Lepo je reagovao crnogorski štoper u kaznenom prostoru Lučanaca i praktično overio pobedu Partizana.

57. minut - Jedna od retkih situacija kada je lopta bila pred golom partizana, pokušao je Mirić glavom, ali nije bio precizan.

49. minut - Mladost je ušla u utakmicu spuštenog garda što je mogao da kazni Andrade, ali je sa ivice šesnaesterca gađao pored gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na stadionu u Humskoj ulici

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme

45+1. minut - GOL - 2:0 - Rikardo Gomeš - Napadač Partizana je spretno dočekao loptu i udarcem glavom između dvojice čuvara udvostručio prednost domaćina.

42. minut - Tek što se vratio nakon povrede Filipović se opet povredio i prinudno je zamenjen uoči odlaska na odmor. Njegovo mesto zauzeo je Živković.

39. minut - GOL - 1:0 - Rikardo Gomeš je siguran sa bele tačke! Posle kornea koji je izveo Andrade jedan od igrača Mladosti je igrao rukom i napravio jedanaesterac.

18. minut - Filipović je požrtvovanom reakcijom izborio napad, a u nastavku je Terzić uposlio Andradea. Poput prethodnika, adut crno-belih plasirao je loptu u golmana gostiju.

10. minut - Velika prilika za Rikarda Gomeša, šutirao je sa pet metara iz okreta, ali lopta odlazi pored gola. Lopta je nekoga od igrača Mladosti zakačila i samo korner za crno-bele.

5. minut - Partizan je prvi zapretio i to dva puta u praktično istom napadu. Prvo je Dijabate gađao u golmana, a potom je Urošević uputio udarac u Samčovića.

1. minut - Počela je utakmica na stadionu u Humskoj ulici

Partizan - Mladost 5:0

Stadion: Partizana u Beogradu. Sudija: Nikola Radaković. Strelci: 1:0 Rikardo Gomeš (39. iz penala), 2:0 Rikardo Gomeš (45+1. minut), 3:0 Vujačić (59), 4:0 Rikardo Gomeš, 5:0 Baždar (78).

Partizan (4-3-2-1): Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Urošević – Belić, Fejsa, Andrade – Terzić – Dijabate, Rikardo. Trener: Petrić.

Mladost (4-1-4-1): Samčović – Ćirković, Dunđerski, F. Babić, Udovičić – Vesnić – Ješić, Gordić, Jojić, Mirić – Bojović. Trener: Žunić.

Trener Partizana Gordan Petrić izjavio je uoči utakmice protiv Mladosti iz Lučana da bi sve osim pobede njegovog tima bila prava katastrofa. – Favoriti smo. Sve sem pobede bi bio loš rezultat i katastrofa u datom trenutku - ističe Petrić. Partizan je sa minus 7 došao na minus 5 u odnosu na Crvenu zvezdu.

Na konstataciju novinara da je "otoplilo" i pitanje da li ima šanse da bude još toplije, strateg crno-belih je odgovorio: – Ne bavim se ja tim provokacijama. Ima dosta da se igra, ima utakmica... Moramo da iskoristimo ovih 8 mečeva kod kuće – dodao je Petrić.

Biće interesantno u Humskoj. Iako Mladost nikad nije slavila na stadionu Partizana, umela je nekoliko puta da bude tvrd rival i "otkine" bodove Partizanu koji je ovoga puta imao teško gostovanje u Češkoj i 3:3 protiv Slovackog. Moraće brzo da se oporave, a to neće biti lako, jer tim iz Lučana dolazi u dobrom raspoloženju nakon trijumfa nad Javorom. Videćemo hoće li i najbolji strelac lige koji nosi plavi dres Milan Bojović, momak koji je bio i u Partizanu, ponovo zatresti mrežu i u 11. kolu, ali će igrati i protiv jedne od najboljih odbrana u ligi, sudeći da je "valjak" primio samo šest golova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track