00:17

Milojević pred Trabzon

LIGA EVROPE

AKO ZVEZDA BUDE NA NIVOU POBEDIĆE! Milojević pred Trabzon: Moramo bolje nego protiv Monaka! VIDEO

Fudbal -

Miloš Milojević, trener Crvene zvezde, veruje u svoju ekipu i nada se najboljem.

Trabzon će u četvrtak od 18.45 ugostiti crveno-bele u drugom kolu Lige Evrope.

- Ima mnogo informacija o Trabzonu, turska liga se prati u Srbiji. Imaju tim sastavljen od sjajnih pojedinaca, Trezege, Gomez... sa velikim kvalitetom. Treba da zaustavimo njihove kvalitete u igri, a ne da se fokusiramo na jednog igrača - rekao je Milojević.

Zdravstveno stanje u redovima crveno-belih je dobro.

- Svi igrači su dobro, zdravo su, videćemo koliko Mirko Ivanić može da odgovori na zadatke u utakmici, 45 minuta, 20 minuta... Videćemo kako se bude osećao

Crvena zvezda je odigrala dobru utakmicu protiv Monaka, ali nije nagrađena pobedom. Trabzon je novi izazov.

- Očekujem bolju predstavu nego protiv Monaka. Poštujemo Trabzon, ali verujemo i u to što ki radimo. Možemo i moramo bolje.Imali smo teško gostovanje, dobili smo i to je dobar zamah za nas. Ako odigramo bolje nego protov Monaka možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu.

Zvezda
foto: Kurir

Milojević je bez ustezanja rekao kakvu utakmicu očekuje sutra uveče.

- Trabzon je opredeljen na posed, malo manje na direktan fudbal kad ih poredim sa Monakom. Treba da iskoristimo naše brze igrače, da im dođemo iza leđa. Biće to zahtevna utakmica za nas. Trabzon ima previše, da tako kažem, kvalitetnih i iskusnih igrača.

Adana je pobedila Trabzon, dobro ga namučila, posebno u tranziciji.

- Moramo da gledamo kvalitet naše ekipe, da li smo pravljeni na ofanzivnu tranziciju, posebno što u našoj ligi uvek igramo protiv duplog bloka. Pokušaćemo da oh pomerimo u zone koje bi nam odgovarale da ih kaznimo. Bitno je da imamo kontinuitet 90 minuta, onda možemo kazniti ne samo Trabzon, već i svaku drugu ekipu.

Pobeda u Novom Pazaru pozitivno je uticala na igrače Crvene zvezde.

- Svaka pobeda je bitna, ta je bila posebno. Dobar trend i dobar pokazatelj za nas. Nadam se da ćemo tako nastaviti i dalje.

Ivanić je povređen, Katai van forme, što može biti problem.

- Neće nam predstavljati radikalan problem, jer imamo grupu igrača koja je svakim danom sve bolja. Ivanić i Katai su odograli najviše utakmica, ne isključujem da obojica igraju, a i ako ne budu igrali imamo kvalitet da ih zamenimo.

Trabzon nije pobedio u Evropi od 2014.godone.

- To ne mora ništa da znači. Stvari su onakve kakvim želite da ih vidite. Ako mi budemo na nivou dobićemo utakmicu. Sve to vezano za Evropu ne mora ništa da predstavlja.

Zvezda
foto: Kurir

Nemanja Milunović, igrao je protov Trabzona dok je branio boje Alanje. Odlično poznaje atmosferu na stadionu i navijače domaćina.

- Igrao sam ovde, izuzetnu atmosferu prave navijači. Trabzon je u odnosu na prošlu sezonu promenio ekipu, imaju dosta kvalitetnih igrača. Poptujemo ih, ali spremamo utakmicu i nadamo se najboljem

Videli smo prople godine kako su ovde prosčavili titulu. Turski narod voli fudbal, to znamo, nadam se da ćemo posle svega sa koronom konačno moći da uživamo u fudbalu i svim dražima koje on daje.

Defanzivac Crvene zvezde govorio je o ambicijama u sutrašnjem meču.

- Bio bih presrećan da pobedimo, posebno posle meča sa Monakom. Došli smo da igramo fudbal, dpšli smo po ceo plen. Igram fudbal i uvek idem na pobedu. U odnosu na prošlu sezonu, mislim da je Trabzon slabiji, jer su preko leta prodali dva ključna igrača, bez obzira što su se izuzetno pojačali - objasnio je Milunović.

00:17

Milojević pred Trabzon

Specijalni izveštač iz Turske: Aleksandar Radonić

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track