NAVIJAČI DINAMA ZGROZILI EVROPU NACISTIČKIM POZDRAVOM! Posle SRAMNOG ISPADA, na tribinama San Sira razvili USTAŠKI SIMBOL (VIDEO)
Foto: Profimedia

SKANDAL

NAVIJAČI DINAMA ZGROZILI EVROPU NACISTIČKIM POZDRAVOM! Posle SRAMNOG ISPADA, na tribinama San Sira razvili USTAŠKI SIMBOL (VIDEO)

Fudbal -

Navijači Dinama iz Zagreba, zgrozili su Italiju i Evropu uoči utakmice protiv Milana u Ligi šampiona.

"Bed Blu Bojsi" su u velikom broju stigli u Milano na susret drugog kola grupne faze elitnog takmičenja UEFA, a društvenim mrežama se širi snimak velike grupe koja šeta ulicom.

Uz pesmu "Ja volim Dinamo", navijači su kao nekada nacisti, visoko podigli jednu ruku što može da se vidi na sledećem snimku:

Takav gest se ni malo nije svideo Italijanima koji su potpuno zgroženi onime što su mogli da vide.

Pored toga, na tribinama "San Sira" može da se vidi i zastava jedne od podgrupe navijača Dinama, "Exil Boys-a", koja na sebi ima ustaški simbol, odnosno grb na kojem je prva kockica bela, umesto da bude crvena.

Bed Blu Bojs, Navijači, Dinamo Zagreb
foto: Profimedia

Inače, uoči utakmice, 39-godišnji navijač Dinama uboden je u zadnjicu, a posle pregleda u bolnici ustanovljeno je da se radi o lakšoj povredi, prenela je italijanska agencija AGI.

Italijanska policija saopštila je da je 36 hrvatskih navijača odvedeno u policiju na identifikaciju. Takodje, navodi se da se 23 navijača procesuira za različite prekršaje, a da je dvadesetorici zabranjen ulaz na stadion.

Policija je jutros zaplenila dimne bombe, palice i nekoliko noževa, u prvim proverama hrvatskih navijača, navela je Ansa.

Na utakmicu je došlo oko 4.000 navijača zagrebačkog kluba.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track