ZVEZDA TOTALNO NEMOĆNA U TURSKOJ: Trabzon pobedio bezidejne crveno-bele, Nikolić ublažio poraz
Foto: Profimedia

LIGA EVROPE

ZVEZDA TOTALNO NEMOĆNA U TURSKOJ: Trabzon pobedio bezidejne crveno-bele, Nikolić ublažio poraz

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su drugi poraz u Ligi Evrope, pošto su u gostima izgubili od Trabzona rezultatom 2:1 (1:0).

Strelac gola za crveno-bele bio je Veljko Nikolić u 85.minutu, dok su strelci za domaćina bili Hamšik u 16. i Trezege u 68.minutu.

Pokušao je trener Crvene zvezde Miloš Milojević sa pojačanim defanzivnim delom veznog reda da ojača linije svog tima. Igrao je sa trojicom štopera Erakovićem, Milunovićem i Dragovićem i trojicom veznjaka Kangom, Sanogom i Kangvom, dok su bokove pokrivali Srnić i Rodić. U napadu su bili Bukari i Pešić.

Pešić 'nevidljiv' u Turskoj
Pešić "nevidljiv" u Turskojfoto: Profimedia

Da je napadač crveno-belih Pešić bio samo malo odlučniji kod jednog povratnog pasa golmanu Trabzona, Zvezda je mogla da vodi od 3.minuta.

Domaćin je potom zaigrao agresivnije, napao je otvoreno, a inicijativa mu se isplatila u 16.minutu kada je Hamšik ostao sam kao duh na drugoj stativi i posle centaršuta Trezega lako zatresao mrežu Borjana. Imala je Zvezda zatim jednu dobru kontru preko Bukarija, međutim bio je izblokiran.

U drugom delu trener Milojević ispomerao je sve linije tima, pa je Eraković zaigrao na desmo beku umesto Srnića, dok je uvođenjem Mustafe i Kulibalija pomerio jedinog kreativnog igrača Kangu na mesto zadnjeg veznog.

Kangva je 'pocrveneo'
Kangva je "pocrveneo"foto: Profimedia

Zatim je Kangva nesmotreno dobio crveni karton i bio je to uvod za totalni kolaps.

U sledećem napadu grešku Kange koristi Trezege i postiže drugi gol za turskog prvaka.

Posle toga Zvezdin tim je bukvalno srljao iz greške u grešku, igrao rastrzano i nepovezano, vezni red kao da nije ni postojao, ako je i do tada bilo igre, ona se prosto raspala.

Tračak nade dao je Veljko Nikolić golom pet minuta pre kraja meča, ali to je bilo dovoljno samo za pristojan poraz.

Trabzon - C.zvezda 2:1

Trabzon. Stadion: Šenol Guneš. Gledalaca: 30.000. Sudija: Saša Štegeman (Nemačka). Strelci: Hamšik 16, Trezege 68. (Trabzon). Žuti kartoni: Đanini (Trabzon) - Kangva, Sanogo, Katai (C.zvezda). Crveni karton: Kangva (C.zvezda).

Trabzon (4-3-3): Čakir - Larsen (od 69.Ugo), Bartra, Densvil, Elmali - Hamšik (od 62. Bardi), Sipis, Bakašetaš - Trezege, Gomez (od 62. Omur, od 79. Lahtimi), Đanini ( od 79. Bozok). Trener: Abdulah Avdži.

C. zvezda (3-5-2)-: Borjan - Eraković, Dragović, Milunović - Srnić (od 45. Katai), Sanogo (od 59.Mustafa), Kanga (od 85. Pankov), Kangva, Rodić - Bukari (od 70. Nikolić) Pešić (od 59.Kulibali). Trener: Miloš Milojević.

Tok meča: Trabzon - Crvena zvezda 2:1

Drugo poluvreme:

94. minut - Kraj utakmice

Crvena zvezda je, nažalost, zabeležila i drugi poraz iz isto toliko utakmica u grupnoj fazi Lige Evrope.

90. minut - Još četiri minuta

Četiri minuta nadoknadnog vremena ostaje crveno-belima da pokušaju da izbegnu poraz

89. minut - Gol za Zvezdu!

Veljko Nikolić je strelac! Lep udarac sa ivice kaznenog prostora nakon povratnog dodavanja Mustafe!

85. minut - Borjan spašava

Kapiten i golman Crvene zvezde je svojim intervencijama na današnjem meču sprečio nekoliko golova Trabzona.

Pogledajte, kako je Kanga kumovao drugom golu Trabzona:

80. minut - Loše vesti iz Monaka

Na drugoj utakmici Zvezdine grupe, Ferencvaroš je stigao do gola protiv Monaka i sada ima prednost jednog gola u završnici. Pobeda mađarske ekipe ne odgovara crveno-belima, barem ne u ovom trenutku,.

77. minut - Bez značajnih promena

Teško je Zvezdi u ovim trenucima da bude opasna po gol rivala koji, očekivano, ne pokazuje velike ambicije da napadne gol crveno-belih.

70. minut - Nikolić na terenu

Pokušava Milojević još jednom promenom da napravi bil kakvu promenu. Na terenu je Veljko Nikolić umesto Usmana Bukarija.

68. minut - Gol za Trabzon

Trezege je postigao drugi gol za domaću ekipu.

Gelor Kanga se poigravao pred kaznenim prostorom svoje ekipe, izgubio je loptu i tako omogućio veliku priliku domaćinu, a Trezege je bio odličan u završnici. Borjan nije imao šansu da spreči pogodak.

63. minut - Crveni karton

Kings Kangva je neoprezno startovao, zaradio je drugi žuti karton, pa mu je Nemac pokazao i crveni karton. Sa igračem manje će crveno-beli igrati u poslednjih pola sata.

Ako je na startu utakmice žuti karton Kangvi prestrogo pokazan, ovaj put je Zvezdin veznjak morao da bude oprezniji.

59. minut - Dvostruka izmena

Miloš Milojević je odlučio da napravi još promena, pa će Kalidu Kulibali i Ibrahim Mustaga, dvojica napadača odigrati ostatak meča. Na klupu su se preselili Aleksandar Pešić i Seku Sanogo. Dakle, Zvezda je na papiru još ofanzivnija.

Crvena zvezda, Trabzon, Aleksandar Pešić
foto: Profimedia

57. minut - Korner za Trabzon

Peti, pa odmah i šesti put su dobili priliku da iz ugla ubace loptu u igru domaći fudbaleri. Ovog puta, nakon dva vezana kornera nisu imali priliku za gol.

52. minut - Karton i za Sanoga

Defanzivni vezni fudbaler Crvene zvezde, Seku Sanogo, prekinuo je kontra napada protivnika, znajući da će biti sankcionisan za prekršaj sa leđa.

Navijači Crvene zvezde pružaju veliku podršku svojim igračima

Delije, Crvena zvezda
foto: FK Crvena zvezda

50. minut - Dragović na travi, žuti karton

Žuti karon je dobio Đenini nakon duela sa Dragovićem koji je ostao na travi nakon duela sa napadačem Trabzona. Nije bilo namerno, ali je došlo do nezgodnog kontakta. Štoper Crvene zvezde se, srećom, brzo podigao i nastavio utakmicu.

46. minut - Očekivano - Katai na terenu

Aleksandar Katai će igrati u drugom poluvremenu, a u svlačionici je ostao Slavoljub Srnić. Ovo bi moralo da znači da će Crvena zvezda biti ofanzivnija u odnosu na prvi deo utakmice.

Prvo poluvreme:

45. minut - Kraj prvog dela

Nadali smo se da ćemo više videti od Crvene zvezde koja je uspela da zaigra tek u drugom delu prvog poluvremena. Jedinu pravu šansu za crveno-bele imao je Bukari, a domaćin definitivno zadovoljniji ide na pauzu.

Trabzon je imao inicijativu od prvog minuta i, u trenucima kada je delovalo da je Zvezda uspela da iskontroliše protivnika, Hamšik je ostao zaboravljen pred golom Milana Borjana. Glavom je prosledio loptu u gol, jedini u prvom delu igre.

Trener Miloš Milojević, mogao bi već od prvog minuta nastavka na teren da pošalje nove igrače, a glavni kandidat je svakako Aleksandar Katai.

41. minut - Mirnije u završnici

Deluje da Trabzon ima plan da što je mirnije moguće završi prvo poluvreme i da zadrži prednost. Poslednjih nekoliko minuta igra se u nešto sporijem ritmu, crveno-beli pokušavaju da dođu do kaznenog prostora domaćina, za sada bez previše uspeha.

35. minut - Dobri minuti crveno-belih

Konačno su gosti vezali nekoliko dobrih napada. Sada je Kangva napravio odličan posao, poslao loptu na stranu ka Srniću, on je prosledio Bukariju, ali je njegov centaršut po zemlji naišao na defanzivce Trabzona.

33. minut - Najbolja šansa Zvezde

Išla je lopta u okvir gola nakon udarca Bukarija sa desne strane. Čakir je uspeo sjajnom intervencijom da loptu odbije u korner.

24. minut - Novi problemi za Zvezdu

Aleksandar Dragović je klizećim startom uspeo da izblokira udarac Đaninija iz dobre pozicije i da loptu odbije u korner, nakon kojeg nije bilo većih problema po gol crveno-belih.

21. minut - Zvezda pokušava da odgovori

Kanga je fauliran na 40-ak metara od gola. Taj prekršaj mogao je da bude sankcionisan žutim kartonom, ali sudija iz Nemačke je odlučio da ne učini to. Nakon toga je Rodić imao priliku da uputi centaršut, ali je lopta završila još jednom u naručju Čakira.

16. minut - Gol za Trabzon!

Rodić je izblokirao centaršut, pa je lopta završila u korneru, nakon čega je Trezege iz voleja sa distance šutirao. Njegov udarac je odbranio Borjan, ali je nakon novog kornera domaćin stigao do prednosti.

Hamšik je postigao gol za tursku ekipu nakon centaršuta Trezegea. Slovak je ostao sam na drugoj stativi, "poklonio se" i udarcem glavom savladao Borjana.

13. minut - Nova dešavanja pred golom Trabzona

I dalje je to bezopasno, ali dobro je videti Zvezdu na protivničkoj polovini. Udarac Kange je ovog puta bio izblokiran.

11. minut - Udarac i ugla i za Zvezdu

Trabzon je u potpunosti uzeo posed lopte u prvih 10 minuta, pa je bilo važno za crveno-bele da pokažu rivalu da neće lako moći da kontrolišu meč.

Nakon kornera koji je izveo Kanga, lopta je stigla do Bukarija, a nakon njegovog centaršuta, završila je u rukama Čakira.

7. minut - Žuti karton za Kangvu i prvi korner

Na samom početku utakmice, Kings Kangva je imao duel sa jednim protivničkim igračem koji je završio na podu. Odluka sudije Stegemana iz Nemačke da mu pokaže javnu opomenu možda je prestrogo donesena.

Trabzon je imao potom i prvi korner na meču, ali iz njega ništa nije dobio.

4. minut - Trabzon želi inicijativu

Fudbaleri ekipe iz Turske pokušavaju da nametnu svoj ritam od samog početka. U takvom odnosu stanja na terenu, za crveno-bele je bitno da što pre uspostave kontrolu.

1. minut - Počela je utakmica na stadionu "Senol Guneš"! Prvi posed na utakmici imao je domaći tim

Pogledajte neverovatnu atmosferu ispred stadiona u Trabzonu:

Deo navijača Crvene zvezde je već našao svoje mesto na tribinama stadiona "Senol Guneš". Očekuje se da ih bude oko 300.

1 / 4 Foto: Kurir

Sastavi:

Trabzon: Čakir - Larsen, Bartra, Densvil, Elmali - Hamšik, Sipis, Bakašetaš - Trezege, Gomez, Đanini.

Zvezda će u Turskoj od prvog minuta igrati bez Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića:

Crvena zvezda: Borjan - Eraković, Dragović, Milunović, Rodić - Sanogo, Kanga, Kangva, Srnić, Bukari - Pešić

00:29

Ispred stadiona Trabzona bukvalno vašar

Uoči meča:

Početak nije bio dobar, ali samo rezultatski. Igra je bila odlična i, ako ona bude reprizirana večeras, ishod će da bude pozitivan. Crvena zvezda gostuje od 18.45 ekipi Trabzona u 2. kolu Lige Evrope.

Crveno-beli će igrati ofanzivno protiv prvaka Turske. Tri boda su želja svih u timu Miloša Milojevića, ali potpuno je jasno da će biti izuzetno teško pobediti tim od 150 miliona evra na njegovom terenu.

Naravno, ne igra novac, što smo videli u Zvezdinoj bici s Makabijem. Igra po 11 momaka, a ko bude odlučniji, hrabriji i pametniji, radovaće se posle 90 minuta igre.

Crvena zvezda, FK Crvena zvezda
foto: FK Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde je na konferenciji za medije uoči utakmice poručio da očekuje bolju igru u odnosu na prvo kolo i susret sa Monakom.

- Očekujem bolju predstavu nego protiv Monaka. Poštujemo Trabzon, ali verujemo i u to što mi radimo. Možemo i moramo bolje.Imali smo teško gostovanje, dobili smo i to je dobar zamah za nas. Ako odigramo bolje nego protov Monaka možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu - rekao je Milojević.

Šef stručnog štaba crveno-belih je otkrio i da postoji mogućnost da Mirko Ivanić dobije priliku da zaigra posle problema sa povredom, a moguće je i da je odlučio da od prvog minuta Aleksandar Katai bude na klupi za rezervne igrače.

Milojević je bez ustezanja poručio kakvu utakmicu očekuje.

- Trabzon je opredeljen na posed, malo manje na direktan fudbal kad ih poredim sa Monakom. Treba da iskoristimo naše brze igrače, da im dođemo iza leđa. Biće to zahtevna utakmica za nas. Trabzon ima previše, da tako kažem, kvalitetnih i iskusnih igrača.

- Moramo da gledamo kvalitet naše ekipe, da li smo pravljeni na ofanzivnu tranziciju, posebno što u našoj ligi uvek igramo protiv duplog bloka. Pokušaćemo da oh pomerimo u zone koje bi nam odgovarale da ih kaznimo. Bitno je da imamo kontinuitet 90 minuta, onda možemo kazniti ne samo Trabzon, već i svaku drugu ekipu - rekao je Milojević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track