VIDEO SAM HALANDOV GOL I POMISLIO - JOHAN KROJF! Gvardiola u neverici: Setio sam se i mog dragog prijatelja Ibrahimovića!
Foto: Profimedia

majstorija

VIDEO SAM HALANDOV GOL I POMISLIO - JOHAN KROJF! Gvardiola u neverici: Setio sam se i mog dragog prijatelja Ibrahimovića!

Fudbal -

Fudbaleri Mančester sitija savladali posle neverovatnog preokreta savladali su na svom terenu Borusiju Dortmund (2:1) u drugom kolu grupne faze Lige šampiona.

Junak trijumfa bio je maestralni Erling Haland koji je spektakularnim golom u 84. minutu doneo trijumf engleskom timu.

Španski fudbalski stručnjak Pep Gvardiola nije bio je u neverici nakon akrobatskog poteza nezaustavljivog napadača Sitija. Potez Halanda probudio je sećanja na njegovog idola Johana Krojfa.

"Ljudi koji me poznaju verovatno znaju kakav je uticaj na moj život imao Johan Krojf, kao osoba, ulitelj, trener, mentor.. Johan Krojf je pre mnogo godina postigao gol protiv Atletiko Madrida koji je bio vrlo, vrlo sličan. U trenutku kada je Haland postigao gol večeras, pomislio sam da je isti kao Krojfov", rekao je Gvardiola.

Setio se Španac još jednog igrača sa kojim nije imao baš tako lepu saradnju.

"Setio sam se mog dragog prijatelja Ibrahimovića, koji ima tu neverovatnu sposobnost da podigne nogu na krov. Erling je sličan. To je prirodno. Elastičan je, fleksibilan, sposoban da da taj završni udarac i sprovede loptu u mrežu. Ponekad se čovek zapita odakle mu to, kada vidi koliko je veliki. Ali to je verovatno nasledio od oca i majke", rekao je Pep.

Njegov komentar vezan za Zlatana Ibrahimovića mnoge je iznenadi, pošto je poznato da Šveđanin period u Barseloni pamti po očajnom odnosu sa Gvardiolom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track