ZVEZDI VISI PROLEĆE U EVROPI: Zabrinjavajuće reči kapitena Borjana i besane noći za čelnike kluba
Foto: FK Crvena Zvezda

Analiza

ZVEZDI VISI PROLEĆE U EVROPI: Zabrinjavajuće reči kapitena Borjana i besane noći za čelnike kluba

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde posle dva kola u Ligi Evrope imaju nula bodova. Ovakvom učinku u drugom po snazi UEFA takmičenju niko se nije nadao na Marakani.

Posle poraza od Monaka, Zvezda je pala i u Trabzonu. Međutim, za razliku od meča u Beogradu, utakmica u turskom gradu na obali Crnog mora razotkrila je mnoge probleme u redovima crveno-belih. Tim je delovao rastrzano tokom većeg dela igre, linije tima bile su pokidane i rasturene. Već sada je izvesno da Crvenoj zvezdi visi proleće u Evropi, čak i treće mesto koje vodi u najslabije evropsko klupsko takmičenje Ligu konferencije. Međutim, do kraja su ostala još četiri kola, u igri je 12 bodova, ali ako Crvena zvezda nešto iz korena ne promeni, nemaju na Marakani bilo čemu da se nadaju.

FK Crvena zvezda
foto: FK Crvena Zvezda

Da nešto je štima u Crvenoj zvezdi, te da ekipa nije izašla iz krize dolaskom Miloša Milojevića za trenera, svedoče i reči kapitena i golmana Milana Borjana u kameru RTS:

- Moramo da budemo realni... Ovo ni na šta ne liči, moramo da se trgnemo. Mnogo grešaka, primamo golove iz napših grešaka, ulazimo slabo u utakmicu. Dali smo gol, ali Zvezda mora mnogo bolje.

Zvezda je jedini tim u grupi bez bodova, a naredna dva meča igra protiv Ferencvarošem.

- Ništa nije izgubljeno, ali će biti teško... Imamo utakmicu sa Napretkom, pa reprezentativna pauza... To moramo da iskoristimo da dobro radimo i pripremimo za dalje. Prvenstvo je prioritet, ali ne treba odustajati i spuštati gard. Moramo mi u svlačionici da se pogledamo, izdignemo, budemo svesni za koj grb i dres igramo - rekao je Borjan.

Miloš Milojević
foto: Profimedia

Do pre samo nekoliko meseci Crvena zvezda je bila respektabilan klub u Evropi, koja je umela da igra u više sistema, da protivnika natera da se prilagodi njenoj igri. Sada je ta moć i energija ostala samo na papiru. Zvezda je protiv Trabzona pokazala jalovost, i inerciju, a trener Miloš Milojević nalazi se u ozbiljnom problemu, pošto ekipa evidentno ne primenjuje njegove zamisli. Igra u Turskoj mu se raspala, pravio je velike greške, menjao sisteme tokom igre, tumbao igrače sa pozicije na poziciju, što je rezultiralo na kraju gorkim porazom.

Čelnici Crvene zvezde ozbiljnih lica koja su odavala zabrinutost, nespokoj i uznemirenost napustili su stadion u Trabzonu i uputili se ka Beogradu. Izvesno je da su imali besanu noć, te da su svesni da probleme koji su ogromni moraju što pre da reše. Samo oni znaju kakve će poteze povući u narednim danima i nedeljama. Ako se Evropa i bude žrtvovala, jasno je da Superliga neće i ne sme, jer Crvena zvezda sebi ne može da dozvoli da prokocka prednost i lidersku poziciju u prvenstvu. Ulog je ogroman, samo titula donosi direktan ulazak u Ligu šampiona, a to u domaćim prilikama znači mnogo. Fakat je da je Zvezda dominirala u proteklih pet sezona, ali je isto tako jasno da na Marakani nema života od minulog rada, potrebno je iznova i iznova dokazivati se i beležiti vrhunske rezultate. Crvena zvezda ne trpi prosečnost, traži samo pobede.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track