NIJE SVE TAKO CRNO: Marko Rojs četiri nedelje van terena, ipak će igrati na Mundijalu?!
Foto: Profimedia

prve prognoze

NIJE SVE TAKO CRNO: Marko Rojs četiri nedelje van terena, ipak će igrati na Mundijalu?!

Fudbal -

Fudbaler Borusije Dortmund Marko Rojs odsustvovaće sa terena tri do četiri nedelje, saopštio je danas sportski direktor tog kluba Sebastijan Kel.

Kapiten kluba iz Dortmunda je doživeo povredu na jučerašnjem meču protiv Šalkea (1:0), zbog čega je zamenjen u 32. minutu.

"Bio je šok za sve nas juče kada smo videli šta se desilo. Danas mogu da dam malo više informacija. Lekarski pregledi koje smo uradili u subotu nisu pokazali prelom. On je povredio ligamente skočnog zgloba. Marko će biti van terena tri do četiri nedelje, a onda se nadamo da će biti ponovo dostupan", rekao je Kel televiziji Sport 1.

Podsetimo, sjajni Nemac je zbog povreda propustio četiri velika reprezentativna takmičenja u nizu i navijači su strahovali da ga ponovo neće gledati na Mundijalu. Međutim, ako oporavak bude tekao po planu, kapiten Dortmunda će biti spreman za Svetsko prvenstvo koje počinje za dva meseca.

Borusija Dortmund trenutno zauzima vodeće mesto u Bundesligi sa 15 bodova, a meč osmog kola igraju 1. oktobra na gostovanju Kelnu.

Kurir spot/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track