OBEĆAVAO SI LAŽNO BLAGO, MARŠ U ČIKAGO: OFK Beograd na rubu PROPASTI! Navijači teraju "prevaranta", zovu UPOMOĆ Duška Tošića
Foto: Printscreen/Instagram, Starsport, Ana Paunković

TUGA

OBEĆAVAO SI LAŽNO BLAGO, MARŠ U ČIKAGO: OFK Beograd na rubu PROPASTI! Navijači teraju "prevaranta", zovu UPOMOĆ Duška Tošića

Fudbal -

Novi predsednik OFK-e obećavao izlazak iz dugova, umesto toga - igrači su ostali bez hrane i smeštaja!

Umesto finansijskog oporavka, OFK Beograd je propao za još jedan nivo, iako nije izgledalo da može da bude puno lošije.

Dejan Vuksanović, Srbin iz Čikaga, odabran je 26. jula ove godine za predsednika kluba, nakon što je obećao da će obezbediti finansije koje bi pokrile sve dugove.

Nažalost, klub sa bogatom istorijom koji trenutno igra u trećoj ligi, samo dva meseca kasnije se nalazi u još goroj situaciji, a navijači traže Vuksanovićev odlazak.

Pojedini igrači ostali su bez smeštaja i hrane, a kompletan igrački sastav, stručni štab, ni bilo ko u klubu nema primanja. Najvernije pristalice plavo-belih, oglasili su se saopštenjem u kojem su istakli da je klub u jako teškom stanju i da mu preti katanac.

Navedeno je da su navijači poslednji koji mogu da pomognu klubu u da će zati pokušati zajedničkom akcijom da spreče najgoric scenario, odnosno gašenje. Oni su započeli skupljanje donacija kako bi se podmirile osnovne potrebe OFK Beograda.

Na utakmici protiv Teleoptika koja je odigrana u nedelju na Karaburmi (2:1), prikupljeno je 770 eura i 81.650 dinara, a sa prikupljanjem donacija će se nastaviti u budućnosti.

Klub prijatelja OFK Beograd, koji putem društvenih mreža redovno obaveštava javnost o stanju u klubu, poručio je da jedini pomak mogu da učine ljudi koji vole klub, a velika želja navijača jeste povratak Duška Tošića u klub. Tošić je leta 2021. godine završio karijeru i sada radi kao fudbalski menadžer.

Dres OFK Beograda je nosio na samom startu karijere. Igrao je u mlađim kategorijama, pre nego što je u istom klubu postao profesionalac i ostvario transfer u Sošo. Navijači se nadaju da je spreman da se vrati u klub kao funkcioner i da svojim radom izvuče klub iz katastrofalne situacije.

Svoje nezadovoljstvo situacijom u klubu, izrazila je i "Plava unija", grupa navijača OFK Beograda, koja je na utakmici protiv Zvezdare sa Bulbudera pokazala sledeću poruku:

Obećavao si lažno blago, marš u Čikago.

Time je jasno stavljeno do znanja šta misle o predsedniku, Dejanu Vuksanoviću.

STADION U RASPADU

Nevolja u slučaju OFK Beograda nije došla sama. Pored dugovanja koja su se u proteklom periodu nakupila, klub se već godinama bori sa još jednim velikim problemom, a to je stanje Omladinskog stadiona.

Pokušaj iz 2016. godine da se stadion 'unormali'
Pokušaj iz 2016. godine da se stadion "unormali"foto: Starsport

Zdanje na Karaburmi je otvoreno 1957. godine, a trenutni izgled stadiona navodi na pitanje da li je ikada išta rađeno na njegovom održavanju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track