SRPSKI FUDBALERI NA METI INOSTRANIH MEDIJA: Evo koliko su KRITIKE osnovane
Foto: AP/Rui Vieira, EPA/ALEXANDRE DIMOU

RAZAPETI

SRPSKI FUDBALERI NA METI INOSTRANIH MEDIJA: Evo koliko su KRITIKE osnovane

Fudbal -

Prethodnih dana svedoci smo brojnih kritika koje trpe srpski fudbaleri od strane inostranih medija. Tu se pre svega misli na Dušana Vlahovića i Dušana Tadića, a nisu pošteđeni ni Filip Kostić i Luka Jović.

Tako italijanski mediji razapinju Vlahovića, rečima da na četiri utakmice nije dao gol, ali i da ne čini dovoljno da se izvuče iz "usamljenosti" u kojoj se nalazi.

Posebno je naglašen slab učinak u poslednjoj utakmici protiv Monce (Juventus poražen 1:0), a tom prilikom je potkačen i Filip Kostić:

"Tužna priča njegovog popodneva leži u statistici: samo jedan udarac na gol i jedan van gola, beskonačno vreme čekanja na lopte koje nikada ne stignu. Obećani ubačaji kupovinom Kostića, već njegovog saigrača u nacionalnom timu, za sada ostaju samo fatamorgana. Dušan je bio najlošiji u Juventusu po izgubljenim stavkama (16), a na kraju je pokazao i izvesnu nervozu od frustracije", navodi među ostalom Gazeta delo sport.

Dušan Vlahović, Filip Kostić
foto: Profimedia

Bivši vezista Juventusa Klaudio Markizio otišao je još dalje, navodeći da "srpski napadač nije uopšte napredovao od kad je došao iz Fjorentine".

U Holandiji je slična priča kada je reč o Dušanu Tadiću.

On se posle četiri besprekorne sezone, a nakon za nijansu sporijeg ulaska u tekuću, odmah našao na naslovnim stranama kao meta kritika.

Dušan Tadić
foto: Starsport©

Međutim, za razliku od Italije, ovde se posebno izdvojio bivši holandski reprezentativac Vesli Snajder, koji je uputio žestoke kritike na njegov račun.

"Njegova forma počinje da izgleda sramno, kao da je potpuno ostao bez nje. U ovom momentu morate da ga izvučete iz ovakve situacije tako što ćete da ga stavite na klupu", izjavio je Snajder.

Luka Jović je nakon početnih dobrih partija u Fjorentini, ubrzo kritikovan i stavljen u drugi plan.

Luka Jović
foto: EPA/CLAUDIO GIOVANNINI

Zanimljivo je kako strani mediji odmah kreću sa kritikama srpskih fudbalera nakon samo nekoliko slabije odigranih utakmica, ako se uopšte tako može reći, jer odgovornost nije samo na njima.

Dušan Vlahović imao je odlično otvaranje sezone, sa postignuta četiri gola na četiri utakmice, italijanski mediji kao da su jedva dočekali naredne četiri utakmice bez gola, da započnu sa ozbiljnim kritikama na njegov računa.

Možda ipak previše očekuju, kada je poznato koliko problema Juventus ima sa povredama te samim tim kvalitetna podrška za srpskog napadača izostaje.

Za Dušana Tadića je tek šokantno kakvom brzinom su krenule kritike na njegov račun. Pri tome, kapiten srpske reprezentacije ima pet asistencija u devet odigranih utakmica. Golovi jesu izostali, ali tek je početak sezone, a Ajaks ostvaruje sasvim dobre rezultate. Kritike na račun Tadića počele su odmah nakon prva dva poraza i to na dva teška gostovanja: Liverpulu i Az Alkmaru.

Aleksandar Mitrović
foto: AP

Sreća pa za sada Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić igraju besprekorno, ali nema sumnje da će mediji u Engleskoj i Italiji strpljivo sačekati njihove prve slabije partije...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track