PIKSI I MATERACI DONELI "ZLATNU BOGINJU" U BEOGRAD: Italijan poručio: Srbi, volim vas! Dekija zovem "brate moj"! VIDEO
Foto: Starsport

stigao trofej

PIKSI I MATERACI DONELI "ZLATNU BOGINJU" U BEOGRAD: Italijan poručio: Srbi, volim vas! Dekija zovem "brate moj"! VIDEO

Fudbal -

FIFA trofej Svetskog prvenstva stigao je u Srbiju. Selektor srpskih fudbalera Dragan Stojković Piksi i čuveni Italijan Marko Materaci doneli su "zlatnu boginju" u Beograd.

00:21

Piksi otkrio trofej Svetskog kupa

Dragan Stojković Piksi, Marko Materaci
foto: Starsport

Italija je 2006. godine po četvrti put osvojila Svetski kup, a u sastavu Azura bio je i Marko Materaci.

- Ovaj trofej je san svakog deteta. Sva deca sanjaju da podignu ovaj trofej! U Interu sam igrao sa dve velike legende srpskog fudbala Dejanom Stankovićem i Sinišom Mihajlovićem. Više sam vremena proveo sa Dejanom nego sa svojom suprugom - rekao je kroz smeh Marko Materaci i dodao:

- Čestitam kolegama što su se potrudili da sa toliko mladih ljudi svoje planove usmere na Mundijal. Srbe mnogo volim kao narod, ja Dekija zovem "brate moj"!

Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport

Potom je Marko Materaci predao prigodan poklon Draganu Stojkoviću, repliku trofeja Svetskog prvenstva. Srpski selektor je otkrio da bi voleo "zlatnu boginju" posle Mundijala u Kataru da donese u Beograd.

- Velika je privilegija biti domaćin ovakvom skupu. Osećaj je predivan, pogotovo kada smo u društvu trofeja, po mom mišljenju, najprestižnijeg na svetu, nečega što predstavlja san svakoga ko vodi nacionalnu selekciju. Veliko je zadovoljstvo biti ovde i deliti emocije koje su snažne. Personalno, ja sam ovaj trofej već dodirnuo u Dohi, kao selektor Srbije, a naravno da i ja, kao i sve kolege selektori, sanjam da ga držim u svojim rukama - istakao je Dragan Stojković Piksi.

Marko Materaci
foto: Starsport

Organizator se nije potrudio da novinarima omogući da postavljaju pitanja Marku Materaciju, jer je on posle zvaničnog dela napustio svečanost i tako ostavio srpsku javnost bez odgovora na mnoge zanimljive teme.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track