BANJALUKA NAGRADILA NEBOJŠU LEKOVIĆA: Zlatna plaketa za doprinos razvoju fudbala u Republici Srpskoj
Foto: Privatna arhiva

lepo priznanje

BANJALUKA NAGRADILA NEBOJŠU LEKOVIĆA: Zlatna plaketa za doprinos razvoju fudbala u Republici Srpskoj

Fudbal -

Republika Srpska je još jednom pokazala koliko voli i poštuje fudbalsku reprezentaciju Srbije.

Nebojša Leković
foto: Privatna arhiva

Na Svečanoj akademiji "Fudbal je život" u Narodnom pozorištu u Banjaluci, povodom proslave 30 godina od osnivanja Fudbalskog saveza Republike Srpske brojne nagrade uručene su sunarodnicima iz Srbije.

Pored selektora srpske fudbalske reprezentacije Republike Srpske Dragana Stojkovića Piksija, vredno priznanje primio je i Nebojša Leković. Njemu je pripala nagrada “Zlatni grb FS RS” za nesebičan doprinos u razvoju FS Republike Srpske.

Nebojša Leković
foto: Privatna arhiva

Nebojša Leković se zahvalio domaćinu. Predsedniku FS Republike Srpske Vicu Zeljkoviću uručio je poklon, sliku “Beli anđeo”.

-Dragi prijatelji drago mi je što sam ponovo ovde, posle dvadesetak godina. Sa istorijskog stanovništva možda 30 godina i nije neki jubilej, ali gledajući kroz šta ste sve prošli mislim da je to kao u nekim mirnijim savezima kao proslaviti 100 godina! Fudbal ujedinjuje više ljudi nego ijedna politika - istakao je Leković prilikom obraćanja u prepunoj sali Narodnog pozorišta i nastavio:

- Mi sa ove svečanosti šaljemo poruku i ovaj Beli anđeo on je simbol mira i načistiji simbol srpskog naroda. Tako svi zajedno moramo da gradimo budućnost! Nadam se da će fudbal ići napred i da se Republika Srpska i svi zajedno ujedinimo, i idemo napred, a ne da nasedamo na priče s polja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track