ZVEZDINA OMLADINSKA ŠKOLA DALA 16 REPREZENTATIVACA: Crveno-beli dominiraju, vizija Terzića i Mladenovića pokazuje rezultate
Foto: FSS

ozbiljan rad

ZVEZDINA OMLADINSKA ŠKOLA DALA 16 REPREZENTATIVACA: Crveno-beli dominiraju, vizija Terzića i Mladenovića pokazuje rezultate

Fudbal -

Crvena zvezda kao fudbalski klub u leto 2015. godine formirala je doktrinu po kojoj će imati lidersku ulogu kada su u pitanju mlađe kategorije.

Zvezdan Terzić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Bila je to idejna zamisao generalnog direktora, Zvezdan Terzić podržan je od glavnog sponzora ruskog Gasproma. Ruska naftna kompanija od sponzorskog ugovora 23 odsto finansijskih sredstava ulaže u razvoj mladih fudbalera Crvene zvezde.

Na mesto direktora Omladinske škole Crvene zvezde 21. juna 2015. godine postavljen je Dragan Mladenović, kojem je rukovodstvo kluba dalo slobodu u izboru trenera. Ali i zadatak da crveno-beli postanu dominantni u mlađim kategorijama, te da okupljaju najtalentovaniju decu iz Srbije i regiona.

Dragan Mladenović, Crvena zvezda
foto: www.crvenazvezdafk.com

Završni produkt ovog ambicioznog projekta je da Crvena zvezda, samim tim i reprezentacija Srbije dobiju gotove igrače vrhunskog kvaliteta. Da klub sa njima ostvari rezultat na sportskom borilištu, a onda i određeni finansijski benefit njihovom prodajom u evropske klubove.

Trenutno, u ovoj i sledećoj nedelji reprezentativnih obaveza, Crvena zvezda u mlađim selekcijama Srbije ima čak 16 reprezentativaca. I to u tri nacionalna tima, do 18, 19 i 21 godine.

Vladimir Lučić
foto: Starsport

Selektor mlade reprezentacije Srbije Goran Stevanović pod zastavu je pozvao petoricu fudbalera Crvene zvezde. To su Uroš Lazić, Aleksandar Lukić, Nikola Stanković, Nikola Knežević i Vladimir Lučić. Svi su na kaljenju sem Nikole Stankovića koji je u Crvenoj zvezdi. Aleksandar Lukić je u IMT, Uroš Lazić i Nikola Knežević u Grafičaru, dok je Vladimir Lučić u Čukaričkom. Mlada reprezentacija Srbije igra protiv Bugarske u Sofiji 27. septembra (18.00).

Stefan Leković, Viktor Radojević
foto: Starsport

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Jovan Damjanović, nekada i sam polaznik omladinske škole Crvene zvezde, pozvao je u nacionalni tim šestoricu fudbalera crveno-belih. To su Jovan Miladinović, Ognjen Mimović, Stefan Leković, Viktor Radojević, Jovan Šljivić i Jovan Mijatović. Prva dvojica su u omladinskom timu Crvene zvezde, Leković i Mijatović su priključeni prvom timu, Radojević i Šljivić igraju seniorski fudbal u Grafičaru. Omladinci Srbije igraju na poznatom memorijalnom turniru "Stevan Ćele Vilotić" u Subotici. Mladi Srbi pobedili su Finsku sa 3:1, a predstoje im još dueli protiv Francuske i Portugala.

Mateja Bubanj
foto: FSS

U kadetskoj reprezentaciji Srbije koju predvodi selektor Radovan Krivokapić, nekada fudbaler Crvene zvezde, su petorica mladih bisera koji stasavaju podno južne tribine popularne Marakane. Dres kadetske selekcije Srbije zadužili su Mateja Bubanj, Aleksej Vukičević, Mateja Radonjić, David Ivić i Kosta Nedeljković. Mladi Bubanja igra u Grafičaru seniorski fudbal, dok su ostali prvotimci u timu kod trenera Zorana Rendulića. Kadeti se nalaze na turniru u Italiji, gde su izgubili od domaćina sa rezultatom 0:1. Protiv domaćina igraće sutra, 24. septembra od 14.30 časova.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track