ZAGREB NA VEZI, ĆIRO IMA JASNU PORUKU: Srbi, sa Piksijem svirate drugačiju muziku, BUDITE SREĆNI ŠTO GA IMATE!
Foto: Profimedia

prijateljski

ZAGREB NA VEZI, ĆIRO IMA JASNU PORUKU: Srbi, sa Piksijem svirate drugačiju muziku, BUDITE SREĆNI ŠTO GA IMATE!

Fudbal -

Piksi, kapa dole! Svaka čast majstore! E, upravo tim rečima počeo je razgovor za Kurir Miroslav Ćiro Blažević, jedan od najboljih fudbalskih stručnjaka na balkanskom prostoru.

Miroslav Blažević
foto: Kurir Štampano

Nekadašnji selektor Hrvatske iskreno se raduje uspehu Dragana Stojkovića i srpske reprezentacije u Ligi nacija. Srbija je na impresivan način pobedila Norvešku u Oslu rezultatom 2:0 i tako izborila plasman u elitnu A diviziju.

- Šta sam vam rekao? Setite se šta sam pričao nakon što je moj prijatelj Piksi pobedio Portugal, a i pre toga, šta sam govorio kada je postao selektor Srbije. Iako sam star, nisam posenilio. (smeh) Baš vama iz Kurira, tebi sine, sam govorio da ćete procvetati sa Piksijem - priča za naš list Ćiro Blažević i dodaje:

Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport

- Čim je Piksi uzeo vašu reprezentaciju, znao sam da će to biti druga muzika. Vi Srbi imate koncentrat talenta, znate da igrate fudbal, trebalo je samo da vam dođe lider. Imali ste sreće, dobili ste Piksija! Hvala Bogu rezultati su vidljivi. Otišli ste na Mundijal u Katar, sada ste pobednici grupe u Ligi nacija.

Nastavio je popularni Ćiro da ređa komplimente da račun srpskog selektora.

- Piksi je faca! Rođeni lider! Ako trener nema te kvalitete, on ne može da povede vojsku. Vidim da je euforija kod vas, ako je, zaslužili ste. Sada možete sa mnogo optimizma očekivati Svetsko prvenstvo u Kataru. Piksi je garancija za uspeh. Zna Ćiro šta govori. Drago mi je zbog njega. Kao sin mi je, dobri smo prijatelji. Lepe uspomene me vežu za Piksija, nikada se nismo svađali. Veliki je sportista, a bio je plemeniti fudbaler. Sada je takav kao trener.

Miroslav Blažević, Ćiro Blažević
foto: Printskrin

Miroslava Ćiru Blaževića upitali smo i šta misli o srpskim fudbalerima poput Mitrovića, Vlahovića, Tadića, Sergeja i ostalih...

- Ne bih ja tu bilo koga izdvajao, da se Piksi ne naljuti. (smeh) Jeb... Sad imate hipoteku, kao što rekoh koncentrat talenta. Evo, kur... Ne možete više da se švercate, sad ste u vrhu. Ha, ha, ha... Nema više zezanja.

Pitali smo Ćiru i za zdravlje, poznato je da se već nekoliko godina bori sa kancerom.

- Bolestan sam i dalje. Nisam dobro. Ali, ne dam se. Borim se. Zajeb... se svako ko je na Ćiru krenuo - u svom stilu je komentarisao Blažević.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track