UHAPŠEN PREDSEDNIK SINDIKATA PROFESIONALNIH FUDBALERA CRNE GORE: Krivična prijava protiv Željka Janovića zbog utaje poreza!
Foto: Printskrin

ŠOKANTNO

UHAPŠEN PREDSEDNIK SINDIKATA PROFESIONALNIH FUDBALERA CRNE GORE: Krivična prijava protiv Željka Janovića zbog utaje poreza!

Fudbal -

U policijskoj akciji koja je sprovedena u više crnogorskih gradova uhapšena je 21 osoba zbog utaje poreza.

Službenici podgoričkog Odelenja bezbednosti podneli su krivične prijave protiv 24 fizička i 21 pravnog lica zbog sumnje da su u periodu od 18. decembra 2019. do 1. jula 2022. godine pričinili štetu budžetu Crne Gore u ukupnom iznosu od oko 400.000 evra.

Firmama sa spiska osumnjičenih ispostavljane su fakture za usluge koje nikada nijesu odrađene, a koje su oni odmah plaćali čime su uvećavali ulazni PDV, a umanjivali poreske obaveze prema državnom budžetu.

Među uhapšena je bivši fudbaler i predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore Željko Janović. Upravo je sindikalna organizacija na čijem je čelu jedno od fizičkih lica koje je utajilo porez na štetu države.

Inače, Željko Janović je od 22. jula ove godine član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore. On je na toj poziciji na redovnoj sjednici Skupštine FSCG-a zamenio prvog čoveka Budućnosti Veselina Mijača koji je prethodno podneo ostavku. Janović je saradnik predsednika FS Crne Gore Dejana Savićevića!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track