ZVEZDIN TRENER BLAMIRAO PARTIZAN U KUPU: Miloš Milojević se i danas rado seća utakmice od pre 17 godina u Humskoj!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

neverovatno

ZVEZDIN TRENER BLAMIRAO PARTIZAN U KUPU: Miloš Milojević se i danas rado seća utakmice od pre 17 godina u Humskoj!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana doživeli su neviđenu blamažu porazom u Sremskoj Mitrovici od Radničkog posle penala i ispadanjem iz Kupa Srbije u šesnaestini finala.

Miloš Milojević
foto: www.crvenazvezdafk.com

Navijači crno-belih, ali i sadašnji trener Crvene zvezde Miloš Milojević dobro se sećaju utakmice od pre 17 godina, koja je igrana na stadionu u Humskoj ulici. Bila je to velika bruka za klub i tadašnjeg trenera Partizana, Nemca Jirgena Rebera koji je izveo kombinovan tim želeći da pruži šansu mlađim igračima poput Babovića, Petrovića i Grubješića. Trećeligaš Timok iz Zaječara stigao je tada u Beograd sa samo jednim ciljem da jeftino ne proda svoju kožu. Odbranu je predvodio sadašnji trener Crvene zvezde Miloš Milojević.

Poveli su tada crno-beli na vreme, u 42 minutu golom Obijore Odite. A, onda ih je kao u Sremskoj Mitrovici, u 90. minutu šokirao Stefan Joković, koji je ušao nekoliko minuta ranije sa klupe. Posle penala i promašaja napadača Partizana Srđana Radonjića bilo je 5:4 za Zaječarce, pa je usledilo veliko slavlje gostiju u Humskoj. Golman Partizana Đorđe Pantić tada ni kod jednog jedanaesterca nije pogodio ni stranu. Tada je bez reči ostao i direktor kluba Nenad Bjeković

BSK Batajnica
foto: Printskrin

Od ostalih blamaža Partizana u Kupu, treba pomenuti i fijasko iz 1996. godine. Tada su crno-beli izgubili posle produžetaka u Batajnici od ekipe BSK. Senzacionalni poraz crno-belih rezultatom 2:1, režirali su strelci Panić i Vasiljević, dok je za najboljeg igrača utakmice proglašen Radovan Radaković.

Nekadašnji čuvar mreže Partizana, koji je nedavno preminuo od teške bolesti, briljirao je na golu Batajničana. Branio je tada 25-ogodišnji Radovan Radaković "žive lopte" Draganu Ćiriću, Goceu Hristovu, Damiru Čakaru, Viktoru Trenevskom, Darku Tešoviću... Dovodio do ludila tadašnjeg trenera crno-belih Ljubišu Tumbakovića.

Radovan Radaković
foto: MN Press

Posle je Radaković napravio karijeru u Humskoj, a poslednjih godina vodio je bespoštednu borbu za život. Bio je to najveći uspeh Batajničana u istoriji kluba osnovanog daleke 1925. godine.

Partizan je još jedan težak poraz u Kupu i to u Humskoj doživeo u novembru 2002. godine, od Železnika, tada člana najjačeg ranga. "Lavovi" su slavili pobedu rezultatom 4:1, a jedini strelac za crno-bele bio je Zvonimir Vukić. Golove za Železnik dali su Šopov (17), Ðurašković (19), Tasić (81) i Pešterac (90).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track