OSTALI BEZ DOMAĆINSTVA PRVENSTVA KONTINENTA: Gvineja razočarana odlukom Afričke fudbalske konfederacije
Foto: Profimedia

KASNE SA RADOVIMA

OSTALI BEZ DOMAĆINSTVA PRVENSTVA KONTINENTA: Gvineja razočarana odlukom Afričke fudbalske konfederacije

Fudbal -

Portparol vlade Gvineje Usman Gaul Dijalo izjavio je večeras da su "Gvinejci razočarani" odlukom Afričke fudbalske konfederacije (CAF) da povuče organizaciju Kupa afričkih nacija (CAN) 2025. iz ove zemlje.

"To je razočarenje jer je, opet, kao i mnogim međunarodnim organizacijama, finasijski lobi moćniji od realnosti. Ostalo je tri godine do isteka roka. Stadioni se danas grade za dve godine. Ideja da nije moguće da završimo radove na infrastukturi za 24 meseca je predrasuda", izjavio je Dijalo za AFP.

CAF je u petak najavio povlačenje CAN-a 2025. iz Gvineje "jer u trenutnom stanju infrastuktura i oprema nisu prilagodjeni i spremni da Gvineja bude domaćin CAN-a 2025".

Laseri, Senegal, Egipat, Sadio Mane
foto: Printskrin

"Nažalost tako se upravlja fudbalom. To nije samo sport, postoje i druge realnosti koje utiču na odluke. Gvinejci su razočarani je je predsednik mobilisao mnogo energije i finansijskih sredstava u ovaj projekat", dodao je Dijalo.

Alžir će biti kandidat za organizaciju takmičenja umesto Gvineje, najavio je u subotu predsednik Alžirskog fudbalskog saveza Zefizef Đahid.

"Dobra vest je da je predsenik odlučan da nastavi sa investicijama u putnu i građevinsku infrastukturu. Mi ovo shvatamo kao izazov. Razočarenje postoji, ali to je ohrabrujuće razočarenje", zaključioje Dijalo.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track