ŠOK U SVETU FUDBALA: Zelenski dao zeleno svetlo, Ukrajina domaćin Mundijala?!
Foto: Profimedia

iznenađenje

ŠOK U SVETU FUDBALA: Zelenski dao zeleno svetlo, Ukrajina domaćin Mundijala?!

Fudbal -

Ratom pogođena Ukrajina mogla bi da postane domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine, otkriva britanski "Tajms".

Španija i Portugal žele zajedno da budu domaćini Mundijala 2030, a rešili su da u priču ubace i Ukrajinu kako bi dobili dodatne "poene".

Predstavnici FS Španije i Portugala će predstaviti ovo parterstvo u sredu u prostorijama UEFA, a njihov predlog počivaće na ideju da fudbal može da vrati nadu i mir u svet.

Ukrajina je navodno spremna da se priključi Španiji i Portugaliji, a zvanična potvrda očekuje se u sredu. Tajms piše da je kandidatura dozvoljena od strane predsednika Vladimira Zelenskog, kao i nacionalnih vlada Španije i Portugala.

Španija i Portugal od učešća Ukrajine u njihovoj kandidaturi očekuju veliku korist po pitanju dobijanja glasova među 211 članica FIFA, koje odlučuju o pitanju domaćina Mundijala 2030. godine. To bi bio način za njih da zagarantuju neke od glasova zemalja koje nisu iz Evrope, čime bi se suprotstavili kandidaturi Saudijske Arabije, Egipta i Grčke. Na kartu Ukrajine dobiće dodatni publicitet i podršku za organizaciju takmičenja.

Kurir sport/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track