ALBANAC IGRAO ZA TRI REPREZENTACIJE I TO ZA DESET MESECI: Neverovatan potez mladog igrača Borusije Šabana Zenkua!
Foto: Printscreen/Instagram, Shutterstock

komšiluk

ALBANAC IGRAO ZA TRI REPREZENTACIJE I TO ZA DESET MESECI: Neverovatan potez mladog igrača Borusije Šabana Zenkua!

Fudbal -

Ono što je uradio mladi fudbaler Borusije iz Mehnengladbaha Šaban Zenku zaslužuje pažnju. Momak očigledno ima cilj, a kada je tako, onda se služi svim metodama da to i ostvari.

Šaban Zenku
foto: Printskrin/Instagram

Šaban Zenku (18) ušao je u istoriju evropskog fudbala, a možda i u Ginisovu knjigu rekorda, pošto je u jednoj kalendarskoj godini i to za samo deset meseci promenio tri reprezentacije!

Početkom godine, momak koji igra na mestu centralnog veznog igrača, obukao je dres tzv. Kosova i to u omladinskoj selekciji. Pošto mu tu nije sve bilo potaman, sredinom godine priključio se reprezentaciji Albanije, istog uzrasta. A, onda, tokom jeseni nova promena. Šaban Zenku zaigrao je za Severnu Makedoniju, zemlju u kojoj je rođen, pošto je svet ugledao u Kičevu.

Zbog svojih postupaka mladi Šaban Zenku naišao je na prekor medija iz tzv, Kosova, pošto su izgleda oni od njega najviše očekivali. U izjavi za portal „GazetaBlic Sport” iz Prištine Zenku o svemu kaže:

- Dobio sam poziv sve tri reprezentacije i stekao veliko iskustvo na sva tri mesta. Mnogo mi se dopalo, posebno u Makedoniji i srećan sam što sam svojim golom pomogao ekipi da pobedi. Rođen sam u Kičevu i drugačije je igrati za Severnu Makedoniju - rekao je Zenku.

Valja napomenuti da Šaban Zenku nije napravio nijedan prekršaj, pošto mu je po pravilima FIFA dozvoljeno da u tom uzrastu menja reprezentacije. Pošto momak ima 18 godina, biće zanimljivo videti za koju od selekcija će se odlučiti da igrao kao senior, jer tada posle izbora neće više imati pravo da promeni nacionalni tim.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track