VRUĆE JE, DEJAN STANKOVIĆ PRED POTPISOM: Viđen je na ručku sa ljudima iz Sampdorije u Milanu, Inter bi mogao sve da pokvari
Foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

italija ključa

VRUĆE JE, DEJAN STANKOVIĆ PRED POTPISOM: Viđen je na ručku sa ljudima iz Sampdorije u Milanu, Inter bi mogao sve da pokvari

Fudbal -

Dejan Stanković i Sampdorija po drugi put. Ako ne u martu, dogovor je blizu u oktobru. Ako je verovati vestima iz Italije dogovor je veoma blizu i srpski trener bi do početka vikenda mogao da preuzme tim iz Đenove i nasledi Marka Đampaola.

Dejan Stanković
foto: Starsport©

Tačnije, u narednim satima, ili do kraja dana, Dejan Stanković bi trebalo da se izjasni o ponudi kluba iz Đenove. Italijanski mediji navode da je rukovodstvo Sampdorije došlo u Milano na noge Srbinu.

Viđeni su zajedno na ručku u jednom ekskluzivnom milanskom restoranu. Sa jedne strane Dejan Stanković, sa druge bord direktora - Marko Lana, Antonio Romei, Danijele Fadijano i Karlo Osti. Na stolu je ugovor do kraja sezone, uz opciju da bude produžen na još jednu godinu, ukoliko ekipa sačuva status u Seriji A.

Dejan Stanković definitivno je prvi izbor rukovodstva Sampdorije. Da nije tako, ne bi potezali na put iz Đenove u Milano. Međutim, odgovor Stankovića mogao bi da bude negativan, jer se potajno nada pozivu svog bivšeg kluba Intera. Tamo se sprema zamena Simoneu Inzagiju koji je loše počeo sezonu.

Dalje, italijanski mediji pišu da Dejana Stankovića čeka ozbiljna suma, kada je reč o plati. Ne navode brojke, ali tvrde da brojka nije zanemariva. Ukoliko bivši Zvezdin Mister pristane na ponudu, biće to njegov prvi posao u Italiji.

Dejan Stanković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Debitovao je u Crvenoj zvezdi koja mu je dala šansu. Ostvario je Stanković zapažene rezultate u Srbiji osvajanjem dve duple krune, ali i u Evropi, pošto su crveno-beli oba puta sa njim na klupi prolazili grupnu fazu Lige Evrope.

Đenovljani su sve karte bacili na Dejana Stankovića, međutim, kao ozbiljan klub imaju i rezervna rešenja. Prvo je Danijele De Rosi, drugo Aurelio Andreacoli, a treće Valter Zenga. Iskusni Klaudio Ranijeri odbio je ponudu kluba.

Dejan Stanković
foto: Starsport©

Sampdorija je prikovana na dnu Serije A, sa samo dva osvojena boda posle osam kola i bez pobede. Odbrana je čini se najproblematičniji deo tima, pošto su primili čak 16 golova, najviše od svih timova u italijanskom prvom rangu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track