Najnovije vesti

POLJACI NE PUŠTAJU RUSA U ZEMLJU, UEFA NE MOŽE DA REŠI PROBLEM: Neviđene stvari događaju se u fudbalu, ovo se nikada nije desilo
Foto: Profimedia

sport u raljama politike

POLJACI NE PUŠTAJU RUSA U ZEMLJU, UEFA NE MOŽE DA REŠI PROBLEM: Neviđene stvari događaju se u fudbalu, ovo se nikada nije desilo

Fudbal

Fudbaler Hapoela iz Ber Ševe Magomed Sulejamanov ne sme sa ostalim igračima iz izraelskog tima da uđe u Poljsku, jer je Rus. Neverovatno.

Magomed Sulejmanov
foto: Profimedia

U četvrtak utakmicu Lige konferencije u Poljskoj treba da igraju Leh iz Poznanja i Hapoel iz Ber Ševe. Poljaci su obavestili Izraelce da su dobrodošli svi, sem ruskog fudbalera Magomeda Sulejmanova. Za razliku od svih fudbalera Hapoela, Rus nije mogao ni da uđe u poljsku ambasadu u Izraelu i aplicira za vizu.

Čelnici kluba iz Izraela odmah su se obratili UEFA, jer smatraju da zvanični Nion treba da reši problem. Naime, politika se opet umešala u sport, a država Poljska već neko vreme brani stanovnicima Rusije da uđu i borave na njenoj teritoriji.

UEFA nije mogla da reši problem i objasnila je Izraelcima zabranu Poljske prema Magomedu Sulejmanovu. Čini se da će se u budućnosti stvari još više pogoršavati, jer su istu odluku kao Poljska, donele Litvanija, Letonija i Estonija.

- Sva pitanja vezana za kretanje igrača, uključujući obradu vize, spadaju u nadležnost timova koji učestvuju u takmičenju. Vlasti zemalja klubova učesnika su jedine stranke koje mogu donositi bilo kakve odluke. Odgovornost je klubova da kontaktiraju nadležne organe po ovim pitanjima - stoji u saopštenju UEFA, koje je objavio ruski portal Sportekspres.

Kako sada stvari stoje Magomed Sulejmanov ostaće u Izraelu i neće putovati sa ekipom. Prema pisanju ruskih medija fudbaler, poreklom iz Dagestana, veoma je uznemiren, ali je svestan da klub i UEFA ništa nisu mogli da urade. Ljuti su i čelnici Hapoela, jer je Sulejmanov najbolji igrač ekipe i samim tim biće vidno oslabljeni u četvrtak u okršaju sa Lehom u Poznanju.

Nije poznato da li će se sa sličnim problemima suočiti ruski fudbaler Aleksandar Golovin iz Monaka i ruski trener Stanislav Čerčesov, koji vodi Ferencvaroš. Vreme će pokazati. Međutim, postoji jedna začkoljica. Stvar je u tome što kada lete iz Francuske ili Mađarske neće morati da prolaze kroz pasošku kontrolu, pošto su zemlje ujedinjene Šengenskim sporazumom.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja