SRPSKI REPREZENTATIVAC ZAUSTAVIO DINAMO! Andre Silva slomio šampiona Škotske u Lajpcigu (VIDEO)
Foto: Profimedia

LIGA ŠAMPIONA

SRPSKI REPREZENTATIVAC ZAUSTAVIO DINAMO! Andre Silva slomio šampiona Škotske u Lajpcigu (VIDEO)

Fudbal -

Srpski reprezentativac, 21-godišnji Strahinja Pavlović je bio nepremostiva prepreka za prvaka Hrvatske na gostovanju kod šampiona Austrije: Salcburg - Dinamo 1:0 (0:0).

Strahinja Pavlović
foto: Profimedia

Domaćini su do pobede stigli iz penala u 71. minutu, a siguran realizator sa bele tačke je bio Okafor.

Fudbaleri Lajpciga pobedili su večeras na svom terenu ekipu Seltika sa 3:1, u utakmici trećeg kola kola Grupe F Lige šampiona.Lajpcig je, posle dva poraza, upisao prvu pobedu u najjačem evropskom takmičenju i sada je treći na tabeli, dok je Seltik poslednji sa jednim osvojenim bodom.

Strelci za Lajpcig bili su Kristofer Nkunku u 27. i Andre Silva u 64. i 77. minutu, dok je gol za Seltik postigao Žota u 47. minutu.

Nkunku je u 18. minutu pogodio mrežu Seltika kada je lepo matirao golmana gostujućeg tima, ali je taj gol poništen zbog ofsajda. Francuz je, ipak, doveo Lajpcig u vodjstvo devet minuta kasnije posle asistencije Silve.

Nakon dva minuta igre u drugom poluvremenu, Žota je vratio Seltik u igru, ali je nemački tim vrlo brzo vratio prednost na svoju stranu.

Prvo je u 61. minutu poništen lep gol Davida Soboslaja sa ivice kaznenog prostora pošto je Silva, koji je uticao na igru, bio u ofsajdu, ali se Portugalac iskupio samo tri minuta kasnije pošto je pogodio za 2:1.

Isti igrač je potvrdio pobedu Lajpciga u 77. minutu.

U drugom meču ove druge večeras se sastaju Real Madrid i Šahtjor.

Fudbaleri Lajpciga će u narednom kolu gostovati Seltiku, a Real ekipi Šahtjora.

Tok utakmica:

Drugo poluvreme:

77. minut - Lajpcig vodi protiv Seltika sa 3:1, Portugalac Andre Silva je drugim golom slomio prvaka Škotske!

71. minut - Salcbur vodi protiv Dinama sa 1:0, strelac je Okafor iz penala!

64. minut - Lajpcig vodi protiv Seltika sa 2:1, Andre Silva ponovo dovodi domaćina u vođstvo, asistent je saboslai, kome je par minuta ranije poništen pogodak posle VAR intervencije.

61. minut - VAR drugi put poništava gol Lajpciga zbog ofsajda!

48. minut - Seltik je izjednačio u Lajpcigu - 1:1, Žota je sjajno pratio akciju i rutinski pogodio nebranjeni gol!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Salcburgu i Lajpcigu

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme na mečevima u Salcburgu i Lajpcigu

27. minut - Lajpcig vodi protiv Seltika sa 1:0, Nkuku je ponovo zatresao mrežu, ali je sada sve čisto i gol je priznat za vođstvo domaćina! Nkuku je obišao i golmana gostiju i iskosa sa leve strane lako pogodio. Asistent je bio portugalski reprezentativac Andre Silva.

18. minut - VAR je poništio gol za vođstvo Lajpciga, jer je napadač nemačkog tima posle provere video tehnologije bio u malom ofsajdu!

1. minut - Počele su utakmice u Salcburgu i Lajpcigu

Popodnevni program Lige šampiona kreće mečevima koji počinju u 18.45 časova: Lajpcig – Seltik i Salcburg – Dinamo Zagreb.

Klub iz Lajpciga je još uvek bez bodova iako je pre početka grupne faze važio za drugog favorita grupe F. Prvo ih je u prvom kolu ponozio Šahtjor (4:1), a zatim rutinirao Real u Madridu (2:0). Zbog toga, sigurno će imati dodatni motiv da na svom terenu zabeleže prvu pobedu protiv Seltika.

Škotski klub je prvi meč izgubio od Reala (3:0) dok je u drugom remizirao sa ukrajinskim klubom (1:1). Imaju i oni svoje motive zbog kojih žele pobedu.

Drugi duel donosi sudar šampiona Austrije i Hrvatske, Salcburga i Dinamo Zagreba. Austrijanci su ostvarili dva remija, protiv Milana i Čelsija, oba puta po 1:1. Žele da svojim navijačima donesu prvu pobedu u Ligi šampiona, a Dinamo im se čini kao savršena prilika.

Sa druge strane, Zagrepčani su na drugoj poziciji grupe sa tri boda zbog pobede nad Čelsijem u prvom kolu. Eventualna pobeda večeras dovela bi ih pred vrata raja, a nije da nisu pobeđivali i jače rivale prethodnih godina.

Odbrambeni fudbaler "modrih" Robert Ljubićić je rođen u Austriji i ove sezone je u Dinamo došao iz bečkog Rapida tako da veoma dobro poznaje Salcburg.

„Očekuje nas veliki Salcburg. Njegovu ulogu u austrijskoj ligi možemo uporediti sa Dinamovom u Hrvatskoj. Uz dobre igre u domaćem prvenstvu zapaženi su i na međunarodnoj sceni. Igrao sam ovde već osam puta od čega dvaput s Rapidom. U tim utakmicama s Rapidom baš nije bilo uspešno, ali sam, na primer, sa Zankt Peltenom odigrao nerešeno. Znamo što nas očekuje, Salcburg je velika ekipa, napravili su mnogo za austrijski fudbal. Mi to znamo, gledali smo njihove utakmice protiv Milana i Čelsija, nisu se krili, uvek igraju na isti način… U poslednjih deset godina se kod njih nije puno toga menjalo. Odlaze igrači, ali taktika je ista. Moramo se na to spremiti, ali znamo mi i svoj kvalitet. Onako kako smo odigrali protiv Čelsija i Milana, moramo i u sredu protiv Salzburga“, rekao je Ljubičić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track