LUDO! OVAJ KLUB U SRBIJI IGRAO ČAK 30 UTAKMICA BEZ NAVIJAČA NA TRIBINAMA: Od 2020. godine traje PROKLETSTVO, ali sada mu je KRAJ!
Foto: Starsport©

PA, DA LI JE MOGUĆE!?

LUDO! OVAJ KLUB U SRBIJI IGRAO ČAK 30 UTAKMICA BEZ NAVIJAČA NA TRIBINAMA: Od 2020. godine traje PROKLETSTVO, ali sada mu je KRAJ!

Fudbal -

Novi Pazar u petak od 17 časova dočekuje Vojvodinu u utakmici 14. kola Superlige Srbije.

Ovaj meč posebno je interesantan usled činjenice da će, prvi put u tekućoj sezoni, ekipa iz Novog Pazara meč na domaćem terenu će igrati uz prisustvo navijača.

FK Novi Pazar
foto: Starsport

Razlog za to je kazna koju je Fudbalski savez Srbije izrekao Pazarcima, zbog incidenata na utakmici sa IMT-om u doigravanju za opstanak u najvišem rangu srpskog fudbala na kraju prošle sezone.

Još zanimljiviji je podatak koji je objavljen na Instagram stranici ftbl.serbia. Naime, Novi Pazar je od poslednje 43 utakmice na svom stadionu, čak 30 odigrao bez prisustva publike (od 2020. godine).

U ovaj broj uračunati su i mečevi iz perioda kada su sve utakmice igrane bez publike zbog koronavirusa, ali i pored toga ovo predstavlja impozantnu brojku.

Meč u petak protiv Vojvodine svakako će biti veliki test za domaće navijače, jer nikome ne bi trebalo da bude u interesu da se navedeni broj utakmica pred praznim tribinama poveća.

Utakmica između Novog Pazar i Vojvodine proglašena je visokorizičnom, a očekuje se i dolazak oko 100 gostujućih navijača.

Tehnički sekretar Novog Pazara Semir Gusinac, govorio je za RTV Novi Pazar o velikom interesovanju za ovaj duel.

"Od maja nismo igrali pred navijačima, što u kombinaciji sa renomeom protivnika doprinosi velikom interesovanju. Ulaznice će biti puštene u prodaju u četvrtak na šetalištu kod ‘Pečurke’, dok će na dan utakmice biti dostupne na biletarnici ispod zapadne tribine. Zamolio bih sve koji žele da dođu na stadion, da karte obezbede na vreme. Istok čeka adaptaciju i biće funkcionalan tek na proleće, pa će najveća frekvencija u petak biti ispred zapadnog sektora", naveo je Gusinac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track