NAPOLI U OSMINI FINALA! AJAKS BEZ TADIĆA NEMOĆAN I U NAPULJU: Briž sa igračem manje u finišu odoleo u Madridu (VIDEO)
Foto: Profimedia

LIGA ŠAMPIONA

NAPOLI U OSMINI FINALA! AJAKS BEZ TADIĆA NEMOĆAN I U NAPULJU: Briž sa igračem manje u finišu odoleo u Madridu (VIDEO)

Fudbal -

Napoli je na stadionu "Dijego Armando Maradona" ponovo pokazao da je bolji tim od Ajaksa i pobedom od 4:2 (2:0) overio plasman u osminu finala Lige šampiona. Briž je remijem u Madridu protiv Atletiko Madrida 0:0 na korak od osmine finala Lige šampiona, znaće da li su već večeras prošli posle meča između Bajera i Portoa.

Na krilima spektakularne pobede na "Amsterdam Areni" od 6:1 prošle nedelje, Napolitanci su za 16 minuta stigli do ubedljive prednosti. Kao iz udžbenika, Irvin Lozano je odigrao dupli pas sa Zjelinskim i pored skamenjene odbrane holandskog tima glavom poslao loptu u mrežu posle samo tri i po minuta igre.

Oporavio se golgeter Napolija Osimen i posle mesec dana meč je počeo na klupi jer Raspadori igra u životnoj formi što je pokazao već u 16. minutu kada je povratnu loptu Kvaratskelije poslao u sam gornji ugao.

Ajaks je igrao bez Dušana Tadića, Berghujs je dva puta neuspešno pokušavao da matira Mereta.

Posle četiri minuta u nastavku, gosti su prepolovili prednost domaćina. Basi je odlično centrirao sa leve strane, a Klasen je nadskočio rivala i poslao loptu u mrežu. Pokušali su Holanđani da se potpuno vrate u meč, međutim, u 59. minutu Ndombele je šutirao, lopta je pogodila u ruku Timbera i sudija Cvajer je pokazao na belu tačku, a Kvartskelija je zakucao loptu u mrežu za 3:1.

Kad se činilo da će Napoli postići četvrti gol, Huan Žezus je neoprezno napravio penal nad Brobijem, a Bergvijn je u 83. minutu pogodio sa 11 metara i vratio neizvesnost u meč. Napadač domaćina Osimen se obrukao samo minut kasnije jer je promašio prazan gol sa tri metra. Međutim, Blind je katastrofalno reagovao u svom šesnaestercu pri pokušaju da je vrati golmanu, Osimen mu je ukrao loptu i ubacio je mrežu za konačnih 4:2.

Atletiko
foto: Profimedia

U drugom popodnevnom meču u Madridu između Atletika i Briža nije bilo golova. Gosti su u finišu susreta ostali sa igračem manje nakon isključenja Sove, koji je dobio drugi žuti karton, ali "jorgandžije" nisu uspele da zabeleže preko potrebnu pobedu. Briž je nadomak podviga, plasmana u osminu finala Lige šamnpiona.

Napoli - Ajaks 4:2

(Lozano 4, Raspadori 17, Kvareskelija iz penala 62, Osimen 90. - Klasen 49, Bergvajn iz penala u 83. minutu)

Atletiko - Briž 0:0

Tokovi utakmica:

Drugo poluvreme:

Završene su utakmice u Napulju i Madridu

90. minut - Napoli rešava pitanje pobednika protiv Ajaksa, vodi 4:2, strelac je Osimen.

83. minut - Penal za Ajaks, precizan je Bewrgvajn, koji smanjuje prednost Napolija - 3:2.

82. minut - U Madridu je isključen fudbaler Briža Sova, dobio je drugi žuti karton!

62. minutu - Posle VAR intervencije dosuđen je jedanaesterac za domaćina, siguran realizator sa bele tačke je bio Kvareskelija.

49. minut - Gol "kopljanika", Ajaks je smanjio vođstvo Napolija na 2:1, strelac je Klasen!

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme na obe utakmice

16. minut - Napoli vodi sa 2:0 protiv Ajaksa, strelac je Raspadori!

4. minut - Napoli vodi protiv Ajaksa 1:0, strelac je Lozano!

1. minut - Počele su utakmice u Napulju i Madridu

Mečevi četvrtog kola grupne faze Lige šampiona u grupama A, B, C i D biće odigrani u sredu, a u jednom od zanimljivijih duela Napoli će dočekati Ajaks, a u holandskom timu neće biti kapitena fudbalske reprezentacije Srbije Dušana Tadića, koji je isključen u prethodnom meču u Amsterdamu, kada su Napolitanci demolirali "kopljanike" sa 6:1.

Utakmica na stadionu "Dijego Armando Maradona" u Napolju počinje u 18.45 časova i biće to tek drugi meč koji će od dolaska u Amsterdam propustiti bivši fudbaler Vojvdine, jer je "pocrveneo" na prošlom duelu ova dva tima.

Napoli je lider A grupe i posle tri odigrana kola ima maksimalnih devet bodova, a u drugom meču A grupe Rendžers će u 21.00 u Glazgovu dočekati Liverpul.

Fudbaleri Atletiko Madrida dočekaće u 18.45 belgijski Klub Briž, koji je možda i najveće iznenađenje u dosadašnjem toku elitnog evropskog takmičenja. Briž je na čelu B grupe sa maksimalnih devet bodova posle tri kola, dok Leverkuzen, Porto i Atletiko imaju po tri boda.

Briž je kao domaćin priredio senzaciju, pobedivši "jorgandžije" sa 2:0. Na toj utakmici gosti iz Madrida nisu imali ni sreće, jer je francuski reprezentativac Antoan Grizman iz penala pogodio prečku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track