UROŠEVIĆ SPASAO PARTIZAN! Crno-beli nakon GOLEADE teškom mukom savladali odlični Čukarički u finišu meča!
Foto: Starsport

superliga srbije

UROŠEVIĆ SPASAO PARTIZAN! Crno-beli nakon GOLEADE teškom mukom savladali odlični Čukarički u finišu meča!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana su teškom mukom, na jedvite jade, uspeli da pobede Čukarički na svom terenu - 3:2 (1:1).

Crno-bele je spasao kapiten Slobodan Urošević pogotkom u 85. minuta, posle brzo izvedenog slobodnog udarca, kada je munjevito reagovao Natho. U samoj završnici je isključen gostujući igrač Ovusu, koji je prethodno propustio zicer, jer je bio sam pred golmanom Popovićem, ali ga je pred golom domaćih zaustavio izvanredni Kristijan Belić.

Prvih pola sata nije bilo preterano uzbudljivo pošto su obe ekipe igrale tvrdo i rezervisano. Ipak, prvi do pogotka došli su fudbaleri Čukaričkog u 38. minutu. Lopta je u ruku pogodila Svetozara Markovića i sudija Milan Stefanović je nakon asistencije iz VAR sobe pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Marko Docić i bio precizan za 1:0.

Ipak, Partizan je uspeo da izjednači do poluvremena. Nije dugo trajala radost Čukaričkog, pošto je Kristijan Belić bio strelac u 42. minutu. Menig je ubacio loptu u šesnaesterac, gde je najbolji u skoku bio Slobodan Urošević, nakon čega je iz pada Belić odlično šutirao i zatresao mrežu.

Međutim, samo dva minuta po nastavku igre u drugom poluvremenu crno-beli su stigli do potpunog preokreta. Fenomenalno je sa desnog boka centrirao Marko Živković ka Andriji Pavloviću, koji je sjajno zahvatio loptu i poslao je iza leđa golmana Čukaričkog.

Partizan
foto: Starsport

Imao je Partizan priliku i da se odvoji na dva gola razlike kada je Rikardo Gomeš u 64. minutu odlično šutirao iz okreta, ali je pogodio samo prečku.

Taman kada je delovalo da će domaći mirno ući u završnicu, Čukarički je došao do izjednačenja. Igrao se 76. minut kada je strelac prvog gola, Marko Docić, centrirao iz slobodnog udarca, a najbolje se pred protivničkim golom snašao Uroš Drezgić i zatresao mrežu.

Imali su gosti priliku za novo vođstvo kada je Samuel Ovusu iskoristio neopreznost Siniše Saničanina i istrčao sam pred gol, ali ga je stigao maestralni Kristijan Belić i uspeo da ukliza.

To je izgleda motivisalo crno-bele da dođu do čitavog plena. Partizan je imao slobodan udarac u 85. minutu utakmice i dok su se fudbaleri Čukaričkog nameštali da brane centaršut, Bibars Natho je uposlio Uroševića, koji je primio loptu i odlično šutirao i tako doneo tri ogromna boda svom timu.

Nakon toga igrači Čukaričkog su bili više nego nezadovoljni, pa su usledili gestovi protesta. Najprimećeniji bio je onaj koji je uradio Ovusu, koji je prilikom izlaska iz igre zaradio crveni karton.

U narednom kolu Partizan na svom stadionu dočekuje Napredak, dok će Čukarički gostovati TSC-u u Bačkoj Topoli.

Tok utakmice:

Drugo poluvreme

Završen je dramatični meč na stadionu Partizana

90+4. minut - Golman Čukaričkog Belić odbranio zicer Rikarda Gomeša.

87. minut - Isključen je fudbaler Čukaričkog Ovusu, prilikom izlaska iz igre, pa mladi Petković neće dobiti priliku da ga zameni!

85. minut - GOL - 3:2 - Urošević! Slobodan udarac iskosa sa leve strane, fudbaleri Partizana su brzo izveli, bila je to munjevita reakcija Natha, a kapiten Urošević efektno zatresao mrežu!

80. minut - Veliku šansu imao je Samjuel Ovusu, sam je bio u kontri pred Popovićem, ali mu je ponestalo snage i koncentracije u odlučujućem trenutku, a Kritijan Belić je sjajno reagovao i sprečio najgore!

76. minut - GOL - 2:2 - Drezgić! Docić je izvrsno izveo slobodan udarac, a Drezgić glavom zakucao loptu, koja se od stative odbila u gol! Sa intervencijom je zakasnio Saničanin!

72. minut - Velika prilika za goste, ali mladi Aleksa Janković šutira tik pored gola.

70. minut - Nova izmena u Partizanu, izašao je centafor Andrija Pavlović, na terenu je defanzivni vezista Traore.

64. minut - Velika šansa za Partizan, ali crno-beli nisu imali ni sreće, Rikardo Gomeš je pogodio okvir gola!

62. minut - Veliku priliku imao je Ivanović posle odličnog napada po desnoj strani gostiju. Šutirao je glavom sa šest metara, ali preko gola. Ispred njega je Badamosi pao posle duela sa jednim od defanzivaca Partizana, ali ovaj put nema penala.

55. minutu - Zicer za napadača Čukaričkog Badamosija, lopta ide u gol, ali je Marković uspeo na vreme da interveniše i otkloni opasnost.

54. minut - Dobra prilika za Partizan, ali najbolji strelac crno-belih Rikardo Gomeš iskosa sa desne strane šutira silovito pored gola.

52. minut - Tek prvi korner za Čukarički, izveo ga je Docić, ali bez opasnosti za crno-bele.

47. minut - GOL - 2:1 - Pavlović! Preokret u Humskoj na početku drugog poluvremena. Posle centaršuta Živkovića sa desne strane, Andrija Pavlović je glavom sa desetak metar ana efektan način zatresao mrežu!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, dve izmene u Partizanu: Rikardo Gomeš i Natho su zamenili Fejsu i Andradea. U Čukaričkom, šansu je dobio janković umseto Ndijaea.

Prvo poluvreme:

Partizan
foto: Starsport

U prvom poluvremenu malog gradskog derbija, uzbuđenja su viđenja tek u finišu utakmice. Prvo je nakon VAR intervencije dosuđen penal za Čukarički zbog igranja rukom Svetozara Markovoića, koji je iskusni Docić u 37. minutu pretvorio u gol. Međutim, samo pet minuta docnie, bivši fudbaler Čukaričkog Kristajan Belić je zatresao mrežu i doneo ekspresno izjednačenje crno-belima.

45. minutu - Umalo da crno-beli dođu do preokreta, ali udarac glavom Pavlovića, golman gostiju Belić brani krajnim naporom.

42. minut - GOL - 1:1 - Belić! Crno-beli ekspresno stižu do izjednačenja, a Kristijan Belić je dao gol svom bivšem klubu, nakon što je uklizao iskosa sa desne strane i poslao dijagonalu u malu mrežu.

37. minut - GOL - 0:1 - Docić iz penala! Iskusni fudbaler Čukaričkog je precizan sa bele tačke, sudija Stefanović dosudio jedanaesterac posle VAR intervencije, nakon što je lopta u ruku pogodila Svetozara Markovića pred golom domaćih!

30. minut - Urošević je dodao loptu do centarfora crno-belih Pavlovića, koji sa dvadesetak metara šutira visoko preko gola.

22. minut - Prva prilika za Partizan. Menig je posle prodora odlično asistirao Dijabateu, čiji je udarac ka golu gostiju izblokirao Drezgić.

10. minut - Mirna igra bez šansi, posle dodavanja kapšitena Uroševića, ofanzivni vezista domaćina Menig šutira daleko od gola.

1. minut - Počela je utakmica na stadionu Partizana.

Partizan - Čukarički 2:1

Stadion: Partizana. Gledalaca: Sudija: Milan Stefanović. Strelci: 0:1 Docić iz penala (37). 1:1 Belić (42), 2:1 Pavlović (47).

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Živković, Marković, Saničanin, Urošević – Belić, Fejsa – Dijabate, Andrade, Menig – Pavlović.

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Belić – Rogan, Kovačević, Drezgić, Tošić – Sisoko, Docić – Ovusu, Kovač, Ndijae – Badamosi.

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić rekao je da će predstojeća utakmica protiv Čukaričkog u Super ligi Srbije biti nova prilika za dokazivanje njegovih igrača, ali i istakao da su crno-beli favoriti na toj utakmici i da od njih sve zavisi.

"Utakmica posle meča u Evropi uvek može da bude problematična pošto je bilo dosta emocija, dosta smo se istrošili. Igramo protiv ekipe koja je talentovana, igrači Čukaričkog su 'pismeni' igrači, prošli su sve te škole, tako da će to biti još jedna prilika za dokazivanje", rekao je Petrić na konferenciji za novinare i nastavio:

Gordan Petrić
foto: Beta/Branislav Božić

"Videćemo na treningu kako se osećaju i da li ćemo da rotiramo. Imam u glavi da odmorim par igrača, ali videćemo na treningu... Ponavljam, utakmica posle Evrope, ali ja sam to već zaboravio, nadam se i moji igrači i da su koncentrisani. Svaka utakmica je dokazivanje i nadam se da će sve biti u redu sutra".

Fudbaleri Partizana, posle pobede protiv Kelna u Ligi konferencija, sutra dočekuju ekipu Čukaričkog u meču 15. kola Super lige Srbije.

"I posle prve utakmice sa Kelnom ja sam izjavio da su igrači posle sletanja na beogradski aerodrom sigurno čvrsto na zemlji, ali to generalno polazi od svih nas iz sručnog štaba. Ako sam ja na zemlji i očekujem da je svaka utakmica novo dokazivanje, mislim da su i igrači ušli u tu priču, što je dobro", rekao je Petrić.

Dušan Kerkez
foto: www.fkcukaricki.com

Trener fudbalera Čukaričkog Dušan Kerkez rekao je da je Partizan favorit u predstojećem meču Super lige Srbije, ali je istakao da će njegova ekipa probati da ostvari pozitivan rezultat u Humskoj.

"Partizan je favorit, u dobroj su formi, očekuje nas veoma zanimljiva i teška utakmica", rekao je Kerkez, prenosi klub.

Fudbaleri Čukaričkog gostuju sutra ekipi Partizana, u utakmici 15. kola Super lige Srbije. Tim sa Banovog brda je trenutno treći na tabeli sa 29 bodova, dok je Partizan četvrti sa dva boda manje, ali i utakmicom manje.

Brđani su imali nešto više vremena za pripremu ovog meč, pošto su crno-beli u četvrtak igrali evropski meč protiv Kelna, u kojem su ostvarili važan trijumf.

"Gledao sam uživo Partizan protiv Kelna. Želeo bih najpre da im čestitam na odličnoj igri i velikoj pobedi. Zasluženo su osvojili tri boda i napravili veliki korak ka plasmanu u nokaut fazu Lige konferencije", rekao je Kerkez.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track