NAJLUĐI PODATAK U ISTORIJI SPORTA: Tim koji je PRVI NA TABELI ima VIŠE PORAZA od ekipe koja je na poslednjem, 24. MESTU!
Foto: Profimedia

ČEMPIONŠIP

NAJLUĐI PODATAK U ISTORIJI SPORTA: Tim koji je PRVI NA TABELI ima VIŠE PORAZA od ekipe koja je na poslednjem, 24. MESTU!

Fudbal -

Engleski Čempionšip je prema mnogima je najkvaliternije drugoligaško takmičenje u svetu fudbala, a odlikuje ga i velika izjednačenost u kvalitetu ekipa.

Međutim, jedan podatak nakon nepotpunih 16 odigranih kola ove sezone je zaista neverovatan, kada se govori o pomenutoj izjednačenosti.

Naime, prvoplasirani Blekburn ima devet pobeda i čak sedam poraza, dok Koventri, koji se nalazi na poslednjem mestu ima samo pet poraza. Dakle, poslednji tim na tabeli ima manje poraza od prvog.

Čempionšip, Blekburn, Koventri
foto: Printscreen/Sofascore

Treba napomenuti da je Blekburn odigrao svih 16 utakmica, dok Koventri ima čak pet utakmica manje, ali to ne umanjuje zanimljivost ovog podatka.

Ako se pogleda cela liga, samo dva tima imaju veći broj poraza od prvoplasiranog tima. To su Hadersfild, sa devet izgubljenih utakmica, i Hal sa osam.

Još jedan podatak u ovom segmentu izaziva pažnju. Bodovna razlika između prve i osamnaeste ekipe na tabeli (Kardif) je samo devet bodova. U tako velikoj ligi sa 24 tima i nakon 16 odigranih kola, to uopšte nije velika razlika.

Zbog svega navedenog biće zanimljivo ispratiti nastavak ove lige. Po uvodnom delu sezone, deluje da dugo nije bila izjednačenija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track