TALIJA! ČUVENI GOLUB RADOJE IZ MONTEVIDEA JE KOD PIKSIJA: Hoće li ga selektor Srbije povesti na Mundijal u Kataru, kao SAVETNIKA?!
Foto: Starsport©, Printscreen

hit priča

TALIJA! ČUVENI GOLUB RADOJE IZ MONTEVIDEA JE KOD PIKSIJA: Hoće li ga selektor Srbije povesti na Mundijal u Kataru, kao SAVETNIKA?!

Fudbal -

Dragan Stojković Piksi, selektor srpske fudbalske reprezentacije, kupio je pre nešto manje od godinu dana, čuvenog goluba Radoja iz filma "Montevideo, bog te video"!

Piksi, Dragan Stojković, Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport©

Dobro poznati beli golub u filmskoj priči bio je talija selektoru fudbalske reprezentacije Kraljevine Jugoslavije, Bošku Simonoviću na prvom Mundijalu koji je 1930. godine igran u Urugvaju.

Ne treba zaboraviti da je nekoliko belih golubova tokom snimanja glumilo Radoja. To su jednom prilikom otkrili glavni glumci u seriji Miloš Biković i Petar Strugar, koji su glumili napadački tandem nacionalnog tima Aleksandra Tirketa Tirnanića i Blagoja Mošu Marjanovića. Nadamo se da je Dragan Stojković otkupio onog pravog, koji se najbolje razume u fudbal i fudbalske prilike.

golub Radoje
foto: Ustupljena fotografija

Ostaje nam da se pitamo, gde je sada golub Radoje kojeg je kupio srpski selektor. Odnosno, da li će ga Piksi povesti na Svetsko prvenstvo u Kataru, koje počinje 18. novembra. Neki bi se i našalili i rekli da će Radoje biti konsultant Piksiju, kao što je bio Boži, u čuvenom filmu.

Dragan Stojković Piksi krajem decembra prošle godine pokazao je humanitarnu crtu, pošto je ceo iznos za kupljenog goluba uplatio za lečenje dramaturga Luke Kurjačkog. Tada su akciju pomogli i fudbaleri Nemanja Matić, Aleksandar Kolarov, Luka Jović i Aleksandar Mitrović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track