DARVIN NUNJEZ DONEO POBEDU LIVERPULU, ALISON ODBRANIO PENAL! Čelsi jedva do boda, MINIMALCI Sautemptona i Njukasla (VIDEO)
Foto: Profimedia

premijer lige

DARVIN NUNJEZ DONEO POBEDU LIVERPULU, ALISON ODBRANIO PENAL! Čelsi jedva do boda, MINIMALCI Sautemptona i Njukasla (VIDEO)

Fudbal -

Liverpul je na "Enfildu" pobedio Vest Hem 1:0 (1:0) u 12. kolu Premijer lige, lepim golom Urugvajca Darvina Nunjeza, ali je golman Alison odbranjenim penalom doprineo značajnoj "trojci" ekipe Jirgena Klopa kojim je vicešampion "doskočio" na sedmo mesto.

Liverpul je zasluženo na poluvereme otišao sa prednošću jer je Darvin Nunjez na cenatršut levog beka Robertsona sjajno skočio i postigao izuzetno efektan pogodak udarcem glavom, što mu je bio treći gol na poslednja četiri meča.

Propustio je Salah veliku priliku da uveća prednost, Nunjez je pogodio stativu, ali su gosti imali idelanu priliku da na pauzu odu bez minusa. Džo Gomez je srušio Džeroda Bouvena, sudija Atvel je bio pozvan iz VAR sobe i dosudio je najstrožu kaznu. Međutim, golman Alison je odbranio udarac Bovena.

Nisu mogli gosti iz Londona da ugroze domaćina u nastavku sve do 86. minuta kada su Milner i Alison na nekoliko metara od gola uspeli da izblokiraju Součeka, pa su bodovi ostali na kontu Liverpula, koji je mogao i do ubedljivije pobede da je Firmino iskoristio zicer, a Zuma (pogodio prečku) bio nesrećniji.

Golman Čelsija Kepa Arizabalaga briljirao je na gostovanju protiv Brentforda (0:0), imao je nekoliko izuzetnih intervencija posle pokušaja Tunija, pa je peti put uzastopno sačuvao svoju mrežu, a dok na klupu nije stigao trener Poter nije bio "ni na vidiku" da brani.

"Plavci" su i pretili u prvom delu, ali u nastavku je domaćin bio agilniji, više je pretio ali nije mogao da zatrese mrežu pored sjajnog španskog golmana. U finišu su napali i jedni i drugi, međutim, večeras su odbrane bile bolji deo timova.

Njukasl već mesec i po dana ne zna za neuspeh, pa je nisku uspeha nastavio i protiv Evertona 1:0 (1:0). Ekvadorac Miguel Almiron ima sjajnu levicu, povratnu loptu je sa ivice šesnaesterca parabolom poslao u sam ugao, za vođstvo domaćina i svoj peti pogodak u Premijer ligi ove sezone. Mogao je Almiron bar još jednom da se upiše u strelce u nastavku, ali "svrake" su zadovoljne novom "trojkom".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track