SRBIN STAVLJA PIKSIJA NA MUKE! Minut na terenu mu je bio dovoljan za REMEK DELO! Bliži se Mundijal, ima li mesta za njega? (VIDEO)
Foto: Profimedia

MAJSTORIJA

SRBIN STAVLJA PIKSIJA NA MUKE! Minut na terenu mu je bio dovoljan za REMEK DELO! Bliži se Mundijal, ima li mesta za njega? (VIDEO)

Fudbal -

Nije dobijao pozive za prethodna okupljanja, ali Dejan Joveljić ovogodišnjim partijama stavlja na muke selektora Dragana Stojkovića.

Nedavno je proglašen za fudbalera godine LA Galaksija i, iako je uglavnom ulazio u igru sa klupe za rezervne igrače, ove sezone je postigao 16 golova u svim takmičenjima, a poslednji u plej-ofu prvenstva.

Na utakmici četvrtfinala protiv Los Anđelesa postigao je u 85. minutu, samo minut nakon što je ušao u igru, prelep gol sa ivice kaznenog prostora za 2:2, ali njegova ekipa je na kraju ipak poražena.

Joveljić je primio loptu pred kaznenim golom rivala, brzo se namestio i poslao loptu u gornji ugao gola, tako da golman nije imao šansu da je dohvati i spreči pogodak.

Buanga je bio dvostruki strelac za Los Anđeles, u 23. i 80. minutu, između ta dva pogotka Grandsir je bio strelac za Galaksi, a nakon Joveljićevog pogotka, Arango je u trećem minutu nadoknade doneo pobedu domaćinu i plasman u polufinale.

Kada je reč o reprezentaciji, Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović su zacementirani napadači, dok je Luka Jović i dalje u problemu sa formom.

U nedavno završenoj Ligi nacija, šansu je od napadača dobio još Đorđe Jovanović koji je odigrao 45 minuta protiv Slovenije u Beogradu, ali definitivno o Joveljiću treba da se razmišlja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track