JADAN LI SI MANČESTERE, KAD UDARAŠ NA SVOJU ŽIVU LEGENDU: Ponižavaju Kristijana Ronalda, čoveka koji im je TOLIKO TOGA DONEO!
Foto: Profimedia

dotakli dno

JADAN LI SI MANČESTERE, KAD UDARAŠ NA SVOJU ŽIVU LEGENDU: Ponižavaju Kristijana Ronalda, čoveka koji im je TOLIKO TOGA DONEO!

Fudbal -

Kristijano Ronaldo nije zaslužio ponižavanje i omalovažavanje kakvo je doživeo na utakmici Mančester junajteda i Totenhema (2:0)!

Kristijano Ronaldo
foto: Profimedia

Bez obzira na sve, postupio je kako ne treba, napustio teren u 89. minutu i samoinicijativno otišao u svlačionicu. Taj njegov postupak izazvao je bes britanske sportske javnosti, a uprava kluba kaznila ga je suspenzijom. Zbog toga neće biti u sastavu za utakmicu protiv Čelsija u nedelju.

Očigledno je da trener Erik Ten Hag želi da autoritet u svlačionici izgradi na degradiranju Kristijana Ronalda, planetarno najveće zvezde fudbala. Neverovatno je da Holanđanin, koji je juče došao na Old Traford, ima takav odnos prema fudbaleru koji je živa legenda Man~ester junajteda - da ga pošalje na zagrevanje i "hladi" do kraja utakmice kao da je početnik. Trpeo je Ronaldo taj teror od početka sezone, više nije mogao. Prekipelo mu je. Zato je i otišao samoinicijativno u svlačionicu, ostavljajući navijače i čelnike kluba u neverici.

Kristijano Ronaldo, Erik Ten Hag
foto: Profimedia

Činjenica je da biologija čini svoje, da Portugalac danas sa 37 godina nije isti onaj kao s vrhunca karijere. Ali ne treba zaboraviti da je Kristijano u dva mandata igrao osam sezona za Junajted. Za to vreme je osvojio devet trofeja, na 234 utakmice dao 103 gola. Brojke za poštovanje.

Posle svega što se desilo Ronaldo se oglasio, ali izvinjenje Ten Hagu nije uputio:

- Kao što sam to uvek činio tokom karijere, pokušavam da živim i igram s poštovanjem prema kolegama, protivnicima i trenerima. To se nije promenilo. Ja se nisam promenio. Ista sam osoba i isti profesionalac koji sam bio poslednjih 20 godina. Osećam da treba da nastavim da naporno radim u Karingtonu, podržavam svoje saigrače. Odustati pod pritiskom nije opcija... Ovo je Mančester junajted i udruženi moramo ponosno da stojimo. Uskoro ćemo ponovo biti zajedno!

Kristijano Ronaldo
foto: EPA/Andrew Yates

Engleski mediji spekulišu da nema mesta za Kristijana Ronalda i Erika Ten Haga na Old Trafordu. Jedan će na zimu morati da ode. Javnost je uz trenera, navijači u neverici, jer obožavaju Ronalda. Portugalac ima veliku platu, nedeljno zarađuje 560.000 evra, oko 27.000.000 evra godišnje. Primanja su problem, jer nijedan klub u Evropi ne želi da preuzme na sebe tu platu.

Navijači Mančester junajteda na društvenim mrežama šeruju video sa izjavom bivšeg trenera kluba Žozea Murinja:

- Ako niste u mogućnosti da trenirate velike igrače, niste u mogućnosti da trenirate bilo koga. Veliki igrači su posebni talenti. Ali, bez tima ne mogu da izraze ono što imaju. Sve je u vezi sa ekipom!

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track