DA NE BUDE LJULJAJ JAVORE: Trener Partizana Petrić upozorava da meč sa ekipom iz Ivanjice nije nimalo naivan!
Foto: Starsport

superliga srbije

DA NE BUDE LJULJAJ JAVORE: Trener Partizana Petrić upozorava da meč sa ekipom iz Ivanjice nije nimalo naivan!

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić da predstojeća superligaška utakmica protiv Javora uopše nije naivna i istakao da njegova ekipa mora da bude pametna i lukava.

"Dobro je što imamo dosta utakmica kući i to treba da iskoristimo. Sutra protiv Javora moramo da budemo mudri, pametni i lukavi da bismo dobili utakmicu i da na nam se ne desi slučajno ono 'ljuljaj Javore'. Moramo da budemo izuzetno oprezni", rekao je Petrić na konferenciji za novinare.

"Oni nemaju šta da izgube, dolaze rasterećeni. Kada se nameste to je teško probiti. Možda sutra pruže najbolju partiju... Nije uopšte naivna utakmica, moramo da budemo mudri", dodao je on.

Fudbaleri Partizana dočekuju sutra ekipu Javora, u utakmici 16. kola Super lige Srbije. Crno-beli su drugi na tabeli domaćeg šampionata sa 33 boda, dok je Javor na 14. poziciji sa 12 osvojenih bodova.

"Danas ćemo odlučiti ko će igrati, verovatno će biti promena u sastavu, jer nam je ovo možda i poslednja utakmica da možemo da odmorimo neke igrače", rekao je Petrić.

Ne verujem da će biti veće rotacije, ali će par igrača će verovatno sutra da se odmori da bismo dočekali sveži tu utakmicu u Evropi sa Nicom. Posle Nice, imamo još tri-četiri izuzetno teške utakmice", naveo je on.

Petrić je rekao da njegovi igrači jesu umorni, ali da taj umor moraju da izbace iz glave i dodao da su "ušli u pozitivno razmišljanje, da moraju da odrade ta dva sata maksimalno i nema tu neke posebne motivacije. To je posao koji moraju da odrade. Nekad se to mnogo lakše desi, nekad teže.

Posle pobede u zaostaloj utakmici protiv Napretka, Partizan je prišao Crvenoj zvezdi na pet bodova.

"Pratim generalno šta se dešava, ali se ne opterećujem. U sedam dana sve može da se sruši, tako da se uopšte ne opterećujem da li smo drugi ili četvrti, idemo od utakmice do utakmice. Ima dosta još da se odigra. Želja mi je samo da se igrači ne povrede i da izdrže do pauze", rekao je Petrić.

Utakmica Partizan - Javor igra se sutra od 19.00 na stadionu u Humskoj.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track