FIORENTINA SE ŽALI POSLE UTAKMICE SA INTEROM: Džeko mučki s leđa faulirao Milenkovića, SUDIJA SUSPENDOVAN! (VIDEO)
Foto: Screenshot

Bura u Italiji

FIORENTINA SE ŽALI POSLE UTAKMICE SA INTEROM: Džeko mučki s leđa faulirao Milenkovića, SUDIJA SUSPENDOVAN! (VIDEO)

Fudbal -

Utakmica između Fiorentine i Intera (3:4) podigla je mnogo prašine u italijanskoj javnosti.

Inter je u neverovatnoj završnici u petom minutu zaustavnog vremena slavio golom Henrika Mktarjana. Prethodno je Luka Jović u 90. minutu doneo Fiorentini izjednačenje.

Domaći grme na sudiju Paola Valerija jer pre odlučujućeg gola nije dosudio očigledan prekršaj Edina Džeka nad Nikolom Milenkovićem.

Po završetku meča usledilo je veliko slavlje gostiju, "neroazuri" su se veselili u svlačionici a par italijanskih medija je prenelo kako su čelnici Fiorentine u par navrata lupali na vrata svlačionice gostiju, uz prozivanja i upotrebu psovki.

"Ljubičasti" su demantovali ove navode, predsednik Komiso sada zahteva izvinjenje od predsednika Intera Žanga. Ono što znamo jeste da je Paolo Valeri, glavni sudija meča, suspendovan za naredno kolo Serije A. Valeri nije imao najbolji dan, ogorčen je bio i nekadašnji golman Fiorentine Frej koji nije mogao da poveruje u lošu upotrebu VAR-a prilikom jednog opasnog starta nad Bonaventurom.

Trener Fiorentine Vinćenco Italijano je vidno besan posle utakmice rekao.

"Nije prvi put da nam se ovo dešava. Nikad se ne svađam, ali nije prvi put da gubimo bodove za situacije koje su na 'ivici'. Mislim da je Džeko napravio faul nad Milenkovićem. Sudija to drugačije ocenjuje, ali mi je žao jer gubimo bodove i pozicije zbog određenih sudijskih epizoda. Ostalo je deset sekundi - to je faul. Zauzevši poziciju, dres se ne može povlačiti i sudija mora da dosudi prekršaj", tvdi Italiano.

Usporeni snimak jasno pokazuje kako je Džeko vukao za dres Milenkovića, takođe i da je sudija Valeri bio u idealnoj poziciji da to i vidi. U nastavku akcije Inter je postigao gol za pobedu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track