ZNAM DA IMA BESNIH, ALI FUDBAL JE ČAST: Doneo titulu omraženoj Boki i održao lekciju o DOSTOJANSTVU I POŠTENJU!
Foto: Profimedia

OBJASNIO

ZNAM DA IMA BESNIH, ALI FUDBAL JE ČAST: Doneo titulu omraženoj Boki i održao lekciju o DOSTOJANSTVU I POŠTENJU!

Fudbal -

Možete li da zamislite da Zvezda donese titulu Partizanu, ili obrnuto... E, to se upravo dogodilo u Argentini.

Boka Juniors stigla je do titule šampiona Argentine posle jedne od najluđih završnica u istoriji ovog šampionata.

Pred poslednje kolo klub sa Bombonjere je bio na prvom mestu sa 51. bodom, dok je Rasing bio drugi sa 50 bodova.

Boka je na svom terenu dočekala najvećeg rivala Rasinga ekipu Indepedijentea, dok je Rasing igrao protiv Bokinog najljućeg rivala, Rivera.

Boka je protiv Indepedijentea odigrala samo 2:2, pa je Rasing trijumfom mogao da stigne do titule, ali River je odigrao pošteno.

U 90. minutu meča pri rezultatu 1:1 dosuđen je penal za Rasing, penal za titulu prvaka Argentine... Međutim, golman Rivera Armani je odbranio šut Galvanju. Rasing je krenuo na sve ili ništa, River je to iskoristio postigao još jedan gol i tako doneo titulu najljućem rivalu Boki.

Nakon meča trener Rivera Marselo Galjardo održao je svima lekciju iz poštenja.

"Ono što bih želeo da istaknem jeste da u zemlji u kojoj se sve dovodi u sumnju, gde je sve isprepletano, sve je toliko sitno, da se čini da nema vrednosti, verujem da od fudbala ponekad imamo mogućnost da posejeme seme poštovanja i dostojanstva prema profesiji, prema fudbalu, prema strasti koju ovaj sport generiše u svima nama", poručio je Galjardo.

Proslavljenom treneru Rivera narednog meseca ističe ugovor sa klubom i ovo je verovatno bio njegov poslednji zvaničan meč na klupi slavnog kluba.

"Shvatam da ima ljutih, frustriranih navijača... Mislim da je ovo način da svate šta mi predstavljamo i prenosimo, bilo da pobedimo ili izgubimo. Dostojanstvo i osećaj prema onome što jesmo. Srećan sam i veoma ponosan što to osećam. Najbolje je imati ovaj unutrašnji mir. Doživeli smo mnogo lepih stvari, sada smo zatvorili na ovaj način, morali smo da štitimo svoj integritet, dostojanstvo i naše vrednosti", rekao je Galjardo nakon meča.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track