ZAŠTO MU EVROPA VIŠE VERUJE OD SRBIJE? Najbolji srpski sudija "ZATVOREN" u prostoriju u Staroj Pazovi, dok je na terenima HAOS
Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

SUPER LIGA

ZAŠTO MU EVROPA VIŠE VERUJE OD SRBIJE? Najbolji srpski sudija "ZATVOREN" u prostoriju u Staroj Pazovi, dok je na terenima HAOS

Fudbal -

Najbolji srpski sudija češće sudi u Evropi nego u Srbiji, a umesto da radi ono u čemu je za klasu bolji od ostalih, u superligaškom danu koji je izazvao veliki haos "zatvoren je" u VAR sobu.

Srđana Jovanovića, kao i njegovog prethodnika, Milorada Mažića, više cene u Evropi nego u Srbiji gde klubovi licitiraju za koga navija i broje situacije u kojima je prema njihovom mišljenju pogrešio.

Ove sezone, Jovanović je ulogu glavnog sudije u Mozzart bet Super ligi Srbije imao tek pet puta, iako je u toku 16. kolo. Istovremeno, sudio je na pet mečeva klupskih takmičenja pod okriljem UEFA, kao i na dve utakmice u Ligi nacija, a u utorak uveče će kroz tunel ka terenu stadiona "Da Luž" u Lisabonu povesti fudbalere Benfike i Juventusa u petom kolu Lige šampiona.

U pitanju je utakmica od velikog značaja, pošto bi nakon njeg velikan iz Torina mogao da ostane bez šansi za plasman u narednu fazu.

Jovanović tokom 166. Večitog derbija
Jovanović tokom 166. Večitog derbijafoto: Starsport

UEFA mu veruje, redovno mu ukazuje poverenje, dok u Srbiji sedi iza ekrana kao VAR sudija.

U nedelju su utakmice Radnički - Crvena zvezda i Partizan - Javor i dešavanja nakon istih podigle puno prašine i bez ulaska u analizu detalja koji su okarakterisani kao sporni od strane aktera ovih mečeva, pitanje je zašto najbolji srpski sudija nije, sa pištaljkom u rukama, delio pravdu, na primer u Nišu, u derbiju kola i teškom gostovanju crveno-belih na "Čairu".

Jovanović jeste delegiran za utakmicu na jugu Srbije, ali kao VAR sudija koji sedi u prostoriji u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi i preko kamera pazi na dešavanja sa terena u Nišu.

Sve utakmice Srđana Jovanovića ove sezone:

Mozzart bet Super liga Srbije

30. jul: Radnički 1923 - Vojvodina 0:2

12. avgust: Radnički Niš - Novi Pazar 1:3

28. avgust: Radnički 1923 - Partizan 0:1

19. septembar: Radnički Niš - Spartak 3:0

14. oktobar: Novi Pazar - Vojvodina 1:1

Liga nacija

4. jun: Italija - Nemačka 1:!

24. septembar: Češka - Portugal 0:4

Liga šampiona

6. septembar: Salcburg - Milan 1:1

13. septembar: Sporting - Totenhem 2:0

11. oktobar: Dortmund - Sevilja 1:1

Kvalifikacije za Ligu šampiona

9. avgust: Mitjiland - Benfika 1:3

Kvalifikacije za Ligu Evrope

25. avgust: Sivaspor - Malme 0:2

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track