VREDAN JUBILEJ KLUBA PETAR PUAČA: U četvrtak slave Svetu Petku i 17 godina postojanja! Rade po licenci Milana i Reala iz Madrida
Foto: Privatna arhiva

neka je sa srećom

VREDAN JUBILEJ KLUBA PETAR PUAČA: U četvrtak slave Svetu Petku i 17 godina postojanja! Rade po licenci Milana i Reala iz Madrida

Fudbal -

Fudbalski klub "Petar Puača" iz Novog Sada obeležiće klupsku slavu u četvrtak 27. oktobra na Svetu Petku. Čak 17 godina postoji ova škola fudbala kroz koju je od osnivanaj prošlo više od 6.500 dece.

Petar Puača
foto: Privatna arhiva

Klub je u APR upisan aprila 2005. godine, ali je osnovan 27. oktobra 2004. godine od strane Ivone i Petra Puače. Kroz školu je prošlo čak 28 različitih generacija od 1990. godište, sve do 2018. godišta. U fudbalskoj radionici sa velikim uspehom radilo je više od 40 trenera koji su kasnije karijeru nastavili u Kini, Emiratima, Kazahstanu, Rusiji…

Klub je ove godine imao veoma posećen fudbalski kamp koji je radio po licenci slavnog Milana, čiji su direktori nekoliko dana boravili u Novom Sadu. naredne godine planiran je sličan event, ali u organizaciji Reala iz Madrida.

Petar Puača
foto: Privatna arhiva

Petar Puača (50) bivši je fudbaler koji je igrao u Crvenoj zvezdi, Partizanu, OFK Beogradu, Vojvodini... U inostranstvu nosio je dres Helsinborga, Kremonezea, AEK iz Larnake. Za prvi tim Crvene zvezde debitovao je sa 16,5 godina na utakmici protiv Dinama u Vinkovcima 1989. godine.

Po završetku karijere posvetio se radu sa klincima i sa suprugom u Novom Sadu osnovao klub specijalizovan za rad sa decom.

- Slavimo 17. rođendan kluba i obeležićemo klupsku slavu Svetu Petku. Ponosan sam na uspehe naše škole, jer je iza nas 3.886 osvojenih pehara. Podigli smo lestvicu i u narednih pet godina radimo po licenci Milana i Reala iz Madrida. Ponosan sam što je 60 dečaka slabog materijalnog stanja oslobođeno plaćanja članarine. Kod nas je oprema i dalje besplatna i verujem da ćemo i u narednim godinama napredovati - rekao je osnivač škole, a onda kroz smeh dodao:

- Samo da napravim novog Petra Puaču i onda mogu mirno da umrem.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track