LUDILO! ITALIJA ZAHTEVA DA IDE NA MUNDIJAL! Pisali su predsedniku FIFA i zatražili da IZBACE ovu državu i pošalju njih u Katar
Foto: Profimedia

prljava kampanja

LUDILO! ITALIJA ZAHTEVA DA IDE NA MUNDIJAL! Pisali su predsedniku FIFA i zatražili da IZBACE ovu državu i pošalju njih u Katar

Mundijal 2022 -

FIFA, krovna svetska fudbalska organizacija, dobila je prethodnih dana brojne zahteve za izbacivanje reprezentacije Irana sa Svetskog prvenstva u Kataru koje će biti igrano od 20. novembra do 18. decembra.

Đani Infantino
foto: Profimedia

Prvo su Ukrajinci preko direktora Šahtjora iz Donjecka Sergeja Palkina pismenim putem zatražili suspenziju Irana, jer pomaže Rusiju sa dronovima u ratu protiv Ukrajine. Na njihovo mesto bi prema Palkinu administrativnim putem trebalo ubaciti Ukrajinu?!

Danas stiže informacija da je navodno i ambasador Italije pri Ujedinjenim nacijama Mauricio Masari poslao pismo predsedniku FIFA Đaniju Infantinu. On je jasno zatražio da se Iran zbog pomoći Rusiji izbaci sa Svetskog prvenstva.

Italija
foto: Profimedia

Italijani se kao evropski prvaci nadaju izbacivanju Irana. Oni smatraju da bi trebalo da dobiju mesto na Mundijalu. Ne treba zaboraviti da su Italijani prethodnih meseci lobirali širom sveta i tražili suspenzciju Ekvadora, zbog navodnih malverzacija sa fudbalerima, kako bi zauzeli njegovo mesto i otišli u Katar.

Bez obzira na sve nisu uspeli, FIFA je ostala dosledna da se na Svetsko prvenstvo stiže isključivo zaslugama na terenu, a ne van njega.

Iran
foto: Profimedia

U slučaju da FIFA donese možda i najskandalozniju odluku u svojoj istoriji, pravila Svetske kuće fudbala su jasna. Pravilnik kaže da Iran u slučaju izbacivanja može zameniti samo država iz iste fudbalske konfederacije, a to je u ovom slučaju selekcija Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track