JUVENTUS ISPAO POSLE DRAME U LISABONU! Blamaža Dinama u Zagrebu i Zvezdinog dželata u Parizu, prvi poraz Reala (VIDEO)
Foto: Profimedia

liga šampiona

JUVENTUS ISPAO POSLE DRAME U LISABONU! Blamaža Dinama u Zagrebu i Zvezdinog dželata u Parizu, prvi poraz Reala (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Juventusa oprostili su se kolo pre kraja grupne faze od plasmana u osminu finala Lige šampiona. Torinski klub je poražen u Lisabonu. Benfika je u spektakularnoj utakmici pobedila rezultatom 4:3.

Juventus je bio u teškoj situaciji uoči ovog susreta. Imao je tri boda i pobeda mu je bila neophodna kako bi ostao u igri. Ipak, to se nije desilo. Ne samo to, nego je italijanski tim deklasiran, iako je na kraju uspeo sa dva brza pogotka ublaži poraz.

Benfika je tako ostala "rame uz rame" sa Pari sen Žermenom i obezbedila prolaz dalje. Portugalski i francuski klub sada imaju po 11 bodova, s obzirom na to da su trijumf ostvarili i Parižani, i to protiv Makabija rezultatom

Juventusu je upitan i nastavak učešća u evropskim takmičenjima, pošto će po svemu sudeći gol razlika odlučivati da li će "stara dama" ili Makabi na proleće igrati u tom takmičenju.

Da će biti veoma neugodno Juventusu u Lisabonu bilo je jasno već na samom startu utakmice sa Benfikom. Domaćin je poveo već u 17. minutu, a pogodio je mladi Antonio Silva, posle odličnog centaršuta Enca Fernandeza.

Juventus se nije predavao! Samo pet minuta nakon primljenog pogotka, gosti postižu izjednačujući. Filip Kostić je centrirao, Vlahović šutirao, a Ken zakucao loptu sa linije u mrežu. VAR je većao da li je bio ofsajd, i presudio da je pogodak regularan. U prvih mah se činilo da je Vlahović postigao gol, ali s obzirom da gol-tehnologija nije radila, na kraju je pripisan Kenu.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Međutim, tu je bio kraj za Juventus. Huan Kvadrado je nesmotreno igrao rukom, a srpski arbitar Srđan Jovanović je to video i dosudio penal za Benfiku, koji je Žoao Mario pretvorio u gol za novo vođstvo portugalskog predstavnika.

Onda je usledio spektakl u režiji Rafe Silve. Igrao se 35. minut kada je reprezentativac Portugala petom savladao Vojćeha Ščensnog za erupciju oduševljenja na stadionu Luž.

Rafa Silva je potom u drugom poluvremenu povećao prednost Benfike na 4:1, posle čega je postalo jasno da Juventus više nema šta da traži u Ligi šampiona.

Delovalo je da se trener Juventusa Masimilijano Alegri tada predao. Uveo je Milika umesto Kina, a potom i plejadu mladih igrača, koji su ipak uspeli nešto da urade.

Pomalo neočekivano, Juventus je prišao na samo gol zaostatka, i to sa dva pogotka u dva minuta. Strelci su bili rezervisti Milik u 77. i Mekeni u 79.

Prvak Italije Milan je razbio Dinamo u Zagrebu, a Lajpcig je na svom terenu naneo prvi poraz ove sezone prvaku Evrope Realu. Veoma efikasni su bili fudbaleri Pari Sen Žermena, koji su "sedmicom"

Benfika - Juventus 4:3

(Antonio Silva 17, Žoao Mario 28, penal, Rafa Silva 35, 51 - Ken 22, Milik 77, Mekeni 79)

PSŽ - Makabi 7:2

(Mesi 19, 45, Mbape 32, 65, Nejmar 35, Goldberg 67-autogol, Soler 84 - Sek 38, 50)

Dortmund - Mančester siti 0:0

Seltik - Šahtjor 1:1

(Jakumakis 34 - Mudrik 58)

Dinamo - Milan 0:4

(Gabija 40, Leao 50, Žiru 59, penal, Ljubičić 69-autogol)

Lajpcig - Real 3:2

(Gvardiol 13, Nkunku 18, Verner 81 - Vinisijus Žunior 44, Rodrigo 90+4. penal)

Tok utakmica:

Drugo poluvreme:

Završeni su svi mečevi večernjeg programa u utorak Lige šampiona

90+4. minut - GOL - Real iz penala postiže utešni gol, siguran je Rodrigo, ali nema više vremena, Lajpcig pobeđuje sa 3:2 i nanosi prvi poraz ove sezone najtrofejnijem klubu na svetu!

84. minut - GOL - Sedmica PSŽ-a protiv Zvezdinog dželata

81. minut - GOL - Lajpcig vodi protiv Reala 3:1, strelac je Timo Verner.

79. minut - GOL - Juventus smanjuje vođstvo Benfike - 4:3, strelac je Mekeni

77. minut - GOL - Juventus smanjuje vođstvo Benfike na 4:2, strelac je Milik

72. minut - Nestvaran promašaj fudbalera Šahtjora Danila Sikana u Glazgovu, promašio je čitav prazan gol!

70. minut - Zamenjen je napadač Juventusa Duašan Vlahović ybog povrede!

69. minut - GOL -Milan vodi u Zagrebu sa 4:0, autogolom Ljubičića

67. minut - GOL -PSŽ vodi protiv Makabija 6:2, bio je to autogol Goldberga

65. minut - GOL - PSŽ vodi protiv Makabija - 5:2, drugi gol je postigao Mbape

59. minut - GOL - Milan vodi u Zagrebu 3:0, precizan sa bele tačke je iskusni francuski internacionalac Žiru!

58. minut - GOL - Izjednačenje u Glazgovu, strelac za Šahtjor je sjajni Mudrik.

58. minut - Penal za Mančester siti, ali golman Borusije Kobel brani penal Marezu na opšte zadovoljstvo navijača na krcatom stadionu u Dortmundu.

51. minut - GOL - Benfika vodi protiv Juventusa 4:1, strelac je opet rafa Silva, a prethodno je pogrešio štoper gostiju Bonići.

50. minut - GOL - Milan vodi 2:0 u Zagrebu, gol je dao Leao, GOL - Makabi smanjuje vođstvo PSŽ-a na 4:2, opet je strelac Sek

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na večernjim utakmicama Lige šampiona

Prvo poluvreme:

45. minut - PSŽ vodi protiv Makabija - 4:1, drugi pogodak slavnog Argentinca Mesija.

44. minut - Real smanjuje prednost Lajpciga na 2:1, gol je postigao Brazilac Vinisijus Žunior

40. minut - GOL - MIlan vodi u Maksimiru sa 1:0, gol je dao Gabija!

38. minut - GOL - Hrabra igra Makabija je nagrađena golom koji je postigao SEk, smanjeno vođstvo PSŽ-a - 3:1

35. minut - GOL - Benfika vodi protiv Juventusa - 3:1, pogađa Rafa Silva, GOL - PSŽ vodi protiv Makabija - 3:0, gol je dao Brazilac Nejmar

34. minut - GOL - Seltik vodi protiv Šahtjora 1:0, strelac je Jakumakis.

32. minut - GOL - PSŽ vodi protiv Makabija - 2:0, gol je postigao Mbape

28. minut - GOL - Benfika ponovo vodi 2:1, strelac iz penala je Žoao Mario

22. minut - GOL - Juventus je izjednačio u Lisabonu - 1:1, Srpski sudija Srđan Jovanović je prvo poništio gol posle udarca Vlahovića, ali ga je ispravio VAR i pogodak najboljeg napadača Serije A je priznat! Na kraju je pripisan Kenu.

19. minut - GOL - PSŽ vodi protiv Makabija - 1:0

18. minut - GOL - Lajpcig vodi protiv Reala 2:0, strelac je Nkunku

Filip Kostić, Juventus, Benfika, Liga šampiona
foto: EPA/TIAGO PETINGA

17. minut - GOL - Benfika vodi protiv Juvenstusa - 1:0, strelac je Antonio Silva!

13. minut - GOL - Lajpcig vodi protiv Reala - 1:0, strelac je Gvardiol!

1. minut - Počele su utakmice večernjeg programa petog kola Lige šampiona

Liga šampiona nastavlja se mečevima 5petog kola i već večeras bi situacija u grupama E, F, G i H mogla da bude jasnija ako favoriti opravdaju svoju reputaciju.

Pari Sen Žermen je apsolutni favorit protiv Makabija iz Haife i nalazi se nadomak osmine finala, dok Benfiki nedostaje bod protiv Juventusa da bi u slučaju trijumfa francuskog tima takođe prošli dalje.

Juventus gostuje na u Lisabonu bez Di Marije, Pogbe, Paredesa i Bremera, tako da trener Masimilijano Alegri očekuje od Dušana Vlahovića, Filipa Kostića i Arkadijuša Milika da zasijaju i eventualnim trijumfom daju kakvu-takvu nadu za neko čudo u poslednjem kolu, što je teško očekivati s obzirom u kako je dobroj formi Benfika.

Lider portugalskog šampionata je neporažen u Evropi u svim takmičenjima ove sezone. Odigrali su 19 mečeva, dobili 16 i remizirali tri puta, dva puta protiv Pari sen Žermena. Meč u glavnom gradu Portugala sudiće najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović.

Real Madrid gostuje Lajpcigu bez Luke Modrića i možda Federika Valverdea, ali želi da nastavi niz od 16 mečeva bez poraza u ovoj sezoni. Nedostaje im bod za prolaz ili da Seltik kod kuće pobedi Šahtjor, pa da prođu u osminu finala iz grupe F.

Mančester siti je već u osmini finala Lige šampiona jer ima nedostižnih osam bodova više u odnosu na Sevilju i Kopenhagen, a da li će im se pridružiti i Borusija Dortmund zavisiće od ishoda njihovog međusobnog duela u Nemačkoj. Navijači "milionera" sa velikom pažnjom očekuju dolazak erlinga Halanda, do letos člana Borusije koji je u ovoj sezoni u neverovatnoj formi.

Najneizvesnija je bitka u grupi E, gde su sva četiri tima u tri boda. Salcburg čeka Čelsi, a Dinamo iz Zagreba dočekaće Milan. Dinamo u Zagrebu tražiće trijumf nad "roso-nerima". Trener Ante Čačić nema problema sa povređenim igračima i najavljuje da će se tim ponovo isprsiti i pokušati da pobedom odškrine vrata evropskog proleća.

"Milan ima jako kvalitetne individualce, ako uspemo da budemo čvrsti u odbrani sigurno ćemo ih unervoziti. Milan i Čelsi planiraju da nastave bitke u Ligi šamnpiona, ali da bi to učinili moraće da nas pobede. Imamo dobre kontre, tu vidim našu šansu. Činjenica da se iz naše grupe još niko nije kvalifikovao za osminu finala Lige šampiona jasno govori da smo do sada posao obavili veoma dobro. Jaka odbrana, brza kontra su naš recept", hrabro je izjavio Čačić.

Milan je stigao u Zagreb bez desnog beka Desta, suspendovanog Tomorija, Kalabrije, Florencija i Salekmakersa. Ipak, Brahim Dijaz se oporavio i biće možda onaj ključni paker Leau i Žiruu.

"Znamo da nam ovaj meč donosi i ostanak u Ligi šampiona i dobro smo se pripremili. Dinamo se brani dobro, veoma su čvrsti u defanzivi, a napred imaju Bruna Petkovića i brzonogog Oršića. Ključno za nas je da budemo čvrsti, energični i pokretljivi u svim fazama", istakao je Stefano Pioli, trener Milana.

Salcburg ne može da računa na Fernanda, Kapalda, Koitu i Tijanija, neizvesni su Ulmer, Sole, Kameri i Sučić zbog povreda, Bernardo je bolestan. Čelsiju treba pobeda za ostanak u Ligi šampiona, a to će morati da učini bez Kantea, Fofane, Risa Džejmsa, verovatno i bez Kulibalija i Kovačića.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track