ISPLIVALO ŠOKANTNO SAZNANJE: Iranski režim pokušao da KIDNAPUJE slavnog fudbalera?! U zadnji čas izbegao OPASNU ZAMKU!
Foto: Profimedia

PODLi PLAN

ISPLIVALO ŠOKANTNO SAZNANJE: Iranski režim pokušao da KIDNAPUJE slavnog fudbalera?! U zadnji čas izbegao OPASNU ZAMKU!

Fudbal -

Raskrinkan podli plan iranskih vlasti...

Proslavljeni iranski fudbaler Ali Karimi (43) našao se na meti režima svoje zemlje jer je javnno podržao proteste i kritikovao vlast u Teheranu.

Karimi je nedavno na društvenim mrežama žestoko isprozivao režim zbog smrti 22-godišnje Mahse Amini koja je preminula u pritvoru nakon hapšenja zbog navodnog kršenja islamskog kodeksa oblačenja.

Smrt malade devojke izazvala je proteste širom zemlje, grupa iranskih sportista tražila je od FIFA da izbaci njihovu reprezentaciju sa Mundijala zbog brutalnosti vlasti prema sopstvenom narodu i kršenja prava žena.

Karimi, koji se nalazi u egzilu u Dubaju, bio je oštar prema vlastima u Iranu i zbog "delovanja protiv nacionalne sigurnosti" fudbaler se našao na poternici.

Njegov prijatelj Mehdi Rostampur otkriva da je režim pokušao da kidnapuje slavnog fudbalera.

Navodno, Karimiju je stigla poruka od jedne slavne ličnosti "bliske režimu u Teheranu", koja mu je rekla da takođe želi da pobegne iz zemlje. Ta osoba je pozvala Karimija da se sastanu u gradu Fudžairi, koji se nalazi u blizini Dubaija.

Poruka je poslata preko jednog fudbalera koji igra u Dubaiju.

Malo pre dogovorenog sastanka bivšem reprezentativcu Irana stigla je poruka od prijatelja u kojoj je pisalo: "Fudžaira je klopka".

Rostampur je uveren da iza svega stoje ljudiiz državne bezbednosti. Tvrdi da je plan bio da kidnapuju Karimija i nateraju ga da se pojavi pred kamerama nacionalne televizije u Iranu i demantuje da podržava proteste i da je protiv režima.

Karimi je bivši kapiten iranske fudbalske reprezentacije i jedan od najboljih igrača svih vremena u Iranu. Izuzetno je popularan u svojoj zemlji, ljudi ga vole i poštuju, samo na Instagramu ima 12 miliona pratilaca.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track