00:43

Konferencija Crvene zvezde pred Trabzon u LE na Marakani (VIDEO)

LIGA EVROPE

ZVEZDA NA MARAKANI RUŠI TRABZON Milojević pred MEČ SEZONE: Jedina želja mi je da ih dobijemo i sami rešavamo svoju sudbinu (VIDEO)

Fudbal -

Crvena zvezda u četvrtak uveče igra jedan od ključnih mečeva u Ligi Evrope, a u Beograd stiže šampion Turske - Trabzon.

Početak utakmice na "Marakani" je u 21 čas, pred ovaj duel o očekivanjima govorili su trener crveno-belih Miloš Milojević i prvotimac Aleksandar Dragović.

"Očekivanja su ista kao i uvek, želimo pobedimo. Do sada smo bili ravnopravni u svakom meču u ovoj grupi, nijednog trenutka nismo bili nadigrani, bili smo blizu uvek. I ta utakmica u Trabzonu bili smo u igri ceo meč. U Evropi odlučuju detalji, svi su kvalitetni, a i sada očekujem dobru utakmicu", počeo je Milojević i prokomentarisao trenutnu formu turske ekipe.

Miloš Milojević
foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

"U boljoj su formi od tada, nemaju poraz u Turskoj u poslednje četiri utakmice, dobili su Monako. Puno su se pojačali, dobar tim imaju, ali i mi smo kvalitetni. Ako budemo energije, a imaćemo je, mislim da možemo da ih dobijemo", optimista je Milojević.

"Nisam kalkulisao, ne bavim se time. Jedina želja mi je da dobijemo Trabzon i da rešavamo sami svoju sudbinu. To je bio plan od kada sam došao", napominje strateg crveno-belih, a potom se osvrće na domaće prvenstvo i meč sa Radničkim iz Niša.

"Intezitet nije bio bolji, niti volumen. Objektivni su podaci, emotivni intezitet je bio veći jer smo do 97. minuta čekali gol. Po šansama je moralo ranije da se reši, bilo je napeto, ali ne toliko fizički. Drago mi je da smo dobili na taj način, ne zbog minuta, već zbog regularnog dela igre. Pokazala je ekipa karakter, ovo nam je trebalo. Teško je da se igra na dva, tri dana, ali zato smo najbolji u zemlji", objašnjava Milojević.

FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Tim povodom Milojević je pohvalio napadača Aleksandra Pešića, koji je postigao gol za pobedu.

"On je primer da kad vam ne ide dobro, da svojim radom, svojim trudom, možete da se vratite u formu", ocenio je Milojević.

Trener crveno-belih ističe da će se "glavna bitka" u meču protiv Trabzonspora voditi na sredini terena.

"Tu moramo da dobijemo bitku, ako tu dobijemo bitku, dobićemo utakmicu", dodao je on.

Milojević je rekao i da želi da ekipa bude ofanzivna, ali ne i naivna, kao i da "velike utakmice stvaraju velike igrače".

Pozvao je Milojević navijače Zvezde da u velikom broju pruže podršku igračima.

Delije
foto: www.crvenazvezdafk.com

"Posebno nas raduju ovi koji dodju i daju podršku momcima jer se vidi da to jedinstvo se pretvara u kvalitet na terenu. Pozivamo ih da dođu u što većem broju i da nam daju podršku", rekao je on.

Odbrambeni fudbaler Zvezde Aleksandar Dragović ističe da će igrači dati sve od sebe, kako bi ostvarili pobedu.

"Kao što je šef rekao, idemo na pobedu i sve ćemo učiniti da dođe do toga", rekao je Dragović.

Utakmica između Crvene zvezde i Trabzonspora igra se u četvrtak na stadionu "Rajko Mitić" od 21.00.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track