NEJMAR ŠALJE PORUKE ZGODNOJ HRVATICI! Ona je najlepša fudbalerka na svetu, a Brazilac joj piše: Dopisujemo se na SAMO JEDNU TEMU!
Foto: Instagram

bomba

NEJMAR ŠALJE PORUKE ZGODNOJ HRVATICI! Ona je najlepša fudbalerka na svetu, a Brazilac joj piše: Dopisujemo se na SAMO JEDNU TEMU!

Fudbal -

Hrvatska fudbalerka Ana Maria Marković postala je prava senzacija u svetu sporta.

Pre samo godinu dana Ana Maria je poput većine svojih koleginica bila prilično nepoznata široj javnosti.

Međutim, posle nekoliko pojavljivanja u medijima njena popularnost je naglo skočila. Pre osam meseci imala je oko 70 hiljada pratilaca na društvenim mrežama, a sada ih ima više od milion.

Mediji širom Evrope Hrvaticu su proglasili najlepšom fudbalerkom na svetu.

Međutim, Ana Maria se ne ističe samo po nestvarnoj lepti, već i po sjajnom fudbalskom umeću. Nedavno je na svom debitantskom nastupu za Grashopers postigla čak četiri gola u švajcarskom kupu i tako se našla u žiži javnosti.

Trenutno živi u Cirihu, a kada nije u Švajcarskoj putuje u svoj rodni Split, a ponekad svrati i do Beograda.

U intervjuu koji je dala za švajcarski "20Minuten" otkrila je da bi jednog dana volela da zaigra u Engleskoj, što je posebno obradovalo ostrvske medije koji je sa nestrpljenjem očekuju ovu lepoticu.

"Želim još da ostanem u Švajcarskoj. Još nisam spremna za odlazak, ovde me jako cene. Imam ponude engleskih i nemačkih klubova, ali najviše me zanima odlazak u Englesku, rekla je Hrvatica.

Ana dosta radi na popularizaciji ženskog fudbala i ukazuje na diskriminaciju koju trpe sportiskinje, posebno na društvenim mrežama.

"Velika razlika je kada se Erling Haland fotografiše u kupaćem i recimo ja u bikiniju. Kod njega sigurno nećete naići na seksističke komentare. Mi devojke jedna drugoj čuvamo leđa i pružamo podršku, ali volela bih da za nas to čine i kolege."

Nejmar
foto: Profimedia

Ana Maria je otkrila da su je kontaktirali mnogi poznati fudbaleri, među kojima je i Brazilac Nejmar.

"Dopisujemo se, ali samo oko fudbala. Nejmar je izvaneredan fudbaler. Nadam se da ću uspeti da ga nagovorim da pruži podršku ženskom fudbalu, da pomogne u popularizaciji ženskog fudbala", poručila je zgodna Hrvatica.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track