LIVERPUL UNIŠTIO TADIĆEV AJAKS: Barsa i Levandovski NEMOĆNI protiv Bajerna! Atletiko ELIMINISAN posle NEVIĐENE DRAME! VIDEO
Foto: Profimedia

Liga šampiona

LIVERPUL UNIŠTIO TADIĆEV AJAKS: Barsa i Levandovski NEMOĆNI protiv Bajerna! Atletiko ELIMINISAN posle NEVIĐENE DRAME! VIDEO

Fudbal -

Odigrane su preostale utakmice 5. kola Lige šampiona u grupama A,B, C i D.

Fudbaleri Liverpula pobedili su u gostima Ajaks sa 3:0, u meču petog kola Grupe A Lige šampiona.Poveo je Liverpul u 42. minutu golom Mohameda Salaha. On je odlično reagovao nakon proigravanja Hendersona i sa 10 metara lobovao golmana Ajaksa.

Na stratu drugog poluvremena Liverpul je za tri minuta postigao dva gola i tako rešio pitanje pobednika u Amsterdamu. Prvo je pogodio Darvin Nunjes u 49. minutu, da bi se u strelce upisao i Harvi Eliot u 52. minutu.

Liverpul
foto: Profimedia

U istoj grupi, Napoli je na svom trenu pobedio Glazgov Rendžers sa 3:0.

Napoli je poveo u 11. minutu golom Đovanija Simeonea, nakon asistencije Djovanija Di Lorenca.

Pet minuta kasnije Simeone je postigao drugi gol i duplirao prednost Napolija. On je nakon centaršuta Marija Ruia sa leve strane, glavom sa šest metara zatresao meržu.

Konačan rezultat postavio je Leo Ostigard u 81. minutu.

Kolo pre kraja, Liverpul i Napoli su obezbedili plasman u osminu finala Lige šampiona. Liverpul je prvi u grupi sa 15 bodova, a Napoli je na drugom mestu sa tri boda manje.

Ajaks je na trećem mestu sa tri boda, i ukoliko ne doživi poraz u poslednjem kolu od Rendžersa sa pet i više golova razlike, takmičenje će nastaviti u Ligi Evropa. Rendžers je na poslednjem mestu bez osvojenog boda.

U poslednjem kolu, Liverpul će dočekati Napoli, dok će Ajaks ugostiti Rendžers.

Bajern
foto: Profimedia

Fudbaleri Bajerna pobedili su večeras na gostujućem terenu Barselonu sa 3:0, u utakmici petog kola Grupe C u Ligi šampiona i zauzeli prvo mesto u grupi pred osminu finala.Bajern je poveo golom koji je postigao Sadio Mane u 10. minutu, što je bio njegov 10. pogodak ove sezone. Prednost je udvostručio Erik Maksim Čupo-Moting golom u 31. minutu, a konačan rezultat postavio je Benžamen Pavar golom u petom minutu nadoknade.

U 45. minutu sudija Entoni Tejlor dosudio je jedanaesterac za Barselonu, posle starta Matijsa de Lihta nad Robertom Levandovskim, ali je posle upotrebe VAR tehnologije poništio svoju odluku.

Bajern je u 55. minutu postigao gol kada je strelac bio Serž Gnabri, ali je pogodak poništen zbog ofsajda posle upotrebe VAR tehnologije.

To je bio tek drugi put u poslednjih 39 utakmica da je Barselona izgubila na svom stadionu u grupnoj fazi Lige šampiona.

Španski klub je i pre početka utakmice znao da neće moći da se plasira u osminu finala, pošto je u prvoj utakmici u toj grupi ;ranije danas Inter u Milanu pobedio Viktoriju Plzenj sa 4:0.

Bajern je kao prvi u grupi prošao u osminu finala, pošto ima svih pet pobeda i 15 bodova, a dalje je prošao i Inter koji ima 10. Barselona je treća sa četiri boda i na proleće će igrati u Ligi Evropa, a Viktorija Plzenj će završiti učešće u Evropi pošto je pretrpela svih pet poraza.

U poslednjem kolu 1. novembra, Bajern će na svom terenu dočekati Inter, a Barselona će u Plzenju igrati protiv Viktorije.

Liga šampiona
foto: Profimedia

Fudbaleri Atletika i Bajer Leverkuzena odigrali su večeras u Madridu nerešeno 2:2, u meču petog kola Grupe B Lige šampiona.Poveo je Bajer u 10. minutu golom Muse Dijabija. Nakon gledanja VAR-a sudija je odlučio da nije bilo prekršaja nad Grizmanom na početku akcije i priznao pogodak gostiju.

Atletiko je izjednačio golom Janika Karaska u 22. minutu, posle asistencije Grizmana.

Novo vodjstvo Bajeru doneo je sedam minuta kasnije preciznim udarcem Kalim Hadson-Odoi.

Na startu drugog poluvremena, Atletiko ponovo stiže do izjednačenja. Rodrigo De Paul je preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca postigao gol u 50. minutu.

Veliku šansu da stigne do pobede Atletiko je propustio u osmom minutu sudijske nadoknade vremena. Nakon što je jedan igrač Bajera igrao rukom u svom šesnaestercu sudija je dosudio penal. Karasko je preuzeo odgovornost na sebe, ali golman Hradecki je uspeo da odbrani njegov udarac.

Ranije danas, u istoj grupi, Porto je pobedio u gostima Klub Briž sa 4:0.

Porto i Klub Briž su kolo pre kraja obezbedili plasman u osminu finala Lige šampiona. Porto je prvi u grupi sa 10 bodova, a Klub Briž je na drugom mestu sa bodom manje.

Atletiko je treći sa pet bodova, a Bajer četvrti sa četiri poena. U poslednjem kolu će se odlučivati ko će od ove dve ekipe kao trećeplasirani takmičenje nastaviti u Ligi Evropa.

U poslednjem kolu, Atletiko će gostovati Portu, a Bajer će dočekati Klub Briž.

Fudbaleri Ajntrahta pobedili su večeras na svom terenu u Frankfurtu Olimpik iz Marseja sa 2:1, u utakmici petog kola Grupe D u Ligi šampiona i zadržali šanse za plasman u osminu finala.Ajntraht je poveo golom koji je postigao Daiči Kamada u 10. minutu, a izjednačio je Mateo Genduzi u 22. minutu. Pet minuta kasnije pobedu domaćoj ekipi doneo je Randal Kolo Muani.

Liga šampiona
foto: Profimedia

U drugoj utakmici u toj grupi Totenhem je na svom terenu u Londonu odigrao nerešeno 1:1 protiv Sportinga iz Lisabona.

Sporting je poveo golom Markusa Edvardsa u 22. minutu, a bod domaćima obezbedio je Rodrigo Bentakur pogotkom u 80. minutu.

Napadač Totenhema Hari Kejn postigao je gol u šestom minutu nadoknade vremena, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog ofsajda. Posle te odluke, trener Totenhema Antonio Konte dobio je crveni karton zbog prigovora.

Totenhem je pobedom mogao kao prvoplasirani da izbori mesto u osmini finala Lige šampiona, ali će sada to morati da pokuša u poslednjem kolu. Londonska ekipa je prva na tabeli sa osam bodova, a slede je Sporting i Ajntraht sa po sedam bodova, dok je poslednji Olimpik sa šest. ; U poslednjem kolu 1. novembra Olimpik će u Marseju dočekati Totenhem, a Sporting će u Nemačkoj igrati protiv Ajntrahta.

1 / 13 Foto: Profimedia

KRAJ MEČEVA

AJAKS - LIVERPUL 0:3

NAPOLI - RENDŽERS 3:0

ATLETIKO - LEVERKUZEN 2:2

BARSELONA - BAJERN 0:3

TOTENHEM-SPORTING 1:1

AJNTRAHT - MARSEJ 2:1

Atletiko
foto: Profimedia

Drugo poluvreme:

- Neverovatan finiš utakmica u Londonu i Madridu.

- Hari Kejn postiže gol za pobedu Totenhema u šestom minutu nadoknade vremena ali je poništen nakon gledanja VAR. Opšti haos je nastao u Londonu.

Liga šampiona
foto: Profimedia

- U Madridu penal za Atletiko u dubokoj nadoknadi, nakon intervencije VARA, sudija je čak odsvirao kraj utakmice. Međutim Karasko nije pogodio u 9. minutu nadoknade i Atletiko je eliminisan iz Lige šampiona.

Liga šampiona
foto: Profimedia

90 + 5 - Pavard postiže treći gol za Bajern, 0:3 , Barselona ponovo potučena.

87. minut - Atletiko napada svim silama, ukoliko ne postigne gol tim Čola Simeona biće eliminisan iz Lige šampiona kolo pre kraja grupne faze

81. minut - Napoli overava pobedu, Ostigard za 3:0

Totenhem
foto: Profimedia

80. minut - Totenhem je nakon velikog pritiska, uspeo da izjednači, Betankur je strelac. Prava drama u grupi D.

75. minut - Pravo zatišje na svim terenima, nakon goleade, nigde nema golova više od 20 minuta.

52. minut - Potpuni raspad Ajaksa, Eliot postiže treći gol za Liverpul

Liverpul
foto: Profimedia

50. minut - De Pol donosi novo izjednačenje Atletiku, 2:2, u Madridu

49. minut- Liverpul je duplirao prednost u Amsterdamu, Darvin Nunjez je strelac

46. minut - Utakmice su nastavljene

Ajaks
foto: Profimedia

Prvo poluvreme:

42. minut - Stigla je kazna za promašaj Tadića, Salah je strelac za Liverpul na sjajnu asistenciju Salaha

Ajaks
foto: Profimedia

36. minut - Sjajnu šansu na utakmici Ajaks - Liverpul propustio je srpski fudbaler Dušan Tadić. Virdžil Van Dajk je izblokirao njegov udarac iz blizine. Ostaje 0:0

31. minut - Bajern je duplirao prednost na Kamp Nou, Čupo Moting je strelac, Barsa nemoćna.

29. minut - Leverkuzen ponovo vodi, Hadson - Odoi je strelac.

27. minut - Ajntraht ponovo vodi, Muani je strelac

Bajern
foto: Profimedia

23. minut - Atletiko je izjednačio u Madridu, preko Karaska

22. minut- Dva gola u grupi D u istom minutu. Marsej je izjednačio u Frankfurtu, Genduzi je strelac, a Sporting poveo u Londonu preko Evandra.

16. minut - Napoli ne staje, ponovo Simeone, već je 2:0

11. minut- Poveo je i Napoli strelac Simeone

10. minut - Mane dovodi Bajern u vođstvo u Barseloni.

9. minut - Dijabi dovodi Leverkuzen u vođstvo u Madridu. Atletiko u problemu samo ih pobeda ostavlja u igri.

3. minut - Prvi gol pao je u Frankfurtu, Kamada dovodi Ajntraht u vođstvo.

1. minut - Počele su utakmice na svih šest stadiona

Liga šampiona
foto: Profimedia

Utakmicama u grupama A, B, C i D u sredu se nastavlja 5. kolo Lige šampiona.

U večernjem terminu na programu preostalih šest mečeva.

U grupi A, Ajaks za koji nastupa srpski fudbaler Dušan Tadić dočekuje Liverpul. dok se Napoli na svom terenu sastaje sa Glazgov Rendžersom.

Ajaks je pred imperativom pobede, jer ga samo tri boda ostavljaju u igri pred poslednje kolo.

Naime Napoli se sa maksimalnih 12 bodova već plasirao u nokaut fazu, drugoplasirani Liverpul ima 9, Ajaks ima 3, a prežaljeni Rendžers je bez bodova.

U grupi B Atletiko Madrid dočekuje Bajer iz Leverkuzena

U prvoj utakmici ovog kola Porto je na gostovanju savladao Briž rezultatom 4:0

Briž je prvi sa 10 bodova, Porto ima 9 iz pet utakmica. Atletiko ima 4, a Leverkuzen 3 poena uz utakmicu manje ova dva tima

Robert Levandovski
foto: AP/Matthias Schrader

U Grupi C Barselona dočekuje Bajern.

Meč nema rezultatski značaj pošto je Inter u prvoj utakmici ove grupe ubedljivo savladao Plzen sa 3:0 i sa 10 bodova izborio plasman u osmini finala.

Bajern je prvi sa 12 bodova, Barserona na trećem mestu ima 4 i čak ni obe pobede joj ne pomažu jer ima lošiji međusobni skor od Intera.

Poslednji Plzen je bez bodova

Utakmica ima posebnu draž jer će Robert Levandovski doskorašnji igrač Bajerna nastupiti protivsvog bivšeg kluba.

U grupi D veoma je neizvesna situacija.

Totenhem dočekuje Sporting, a Ajntraht Marsej.

Nakon 4. kola prvi je Totenhem sa 7 bodova, Marsej i Sporting imaju po 6, dok Ajntraht ima 4 boda.

Sve utakmice počinju u 21h

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track