OCENE IGRAČIMA ZVEZDE: Bukari zreo za najjače evropske lige, Eraković junak!
Foto: Starsport

skener

OCENE IGRAČIMA ZVEZDE: Bukari zreo za najjače evropske lige, Eraković junak!

Fudbal -

Crvena zvezda pobedila je Trabzon sa 2:1 i ostala u igri za evropsko proleće. Ovo su ocene fudbalerima srpskog tima za prikazano protiv prvaka Turske.

Milan Borjan 7

Odbranio je nekoliko teških šuteva, mada je opšti utisak da mu nije bio dan. Kod gola turskog šampiona nije kriv, jer je lopta zakačila nekog u živom zidu. Umeo je da ukrade koju sekundu pred kraj utakmice i sigurno odigra kada god mu je nezgodna lopta dolazila u susret.

Strahinja Eraković 8

Jedan od junaka Zvezdinog trijumfa. Još jednom je pokazao kvalitet na delu. Bardi je bežao od duela sa njim, menjao stranu, išao u sredinu, a popularni Čupa je to koristio da se pridoda napadu i nekoliko puta ozbiljno zapreti protivniku. U nekoliko navrata je intervenisao kao da ima 30 godina, čime je kupio još malo kredita kod selektora Stojkovića za odlazak na SP.

Aleksandar Dragović 7,5

Stavljao je glavu, gde neko ne bi ni nogu. Pokazao još jednom kakvo veliko zvezdaško srce ima. Prava je šteta što je zaradio žuti karton i što neće moći da igra poslednju utakmicu u Monaku. Uvek na pravom mestu, jak u duelu, a jedan takav start nad Bakasetasom koštao ga je opomene. Kasnije, kako je meč odmicao bio je miran i dobijao duele sa protivničkim napadačima na rutinu i iskustvo.

Nemanja Milunović 7,5

Zvezdin bedem, neprelazan, sigurnim intervencijama terao je napadače Trabzona od gola i ulivao im strah. Davao sigurnost saigračima sigurnim intervencijama u odbrani. Dobio sve vazdušne duele, a bez respekta je nekoliko puta umeo mirno da iznese loptu iz opasne zone. Deluje da je mogao da odigra još jednu utakmicu, jer je bio neumoran.

Milan Rodić 7

Кoncentrisan na defanzivne zadatke, na borbu sa krilnim igračima Trabzona, posebno sa Trezegeom. Svoj posao je odradio na visokom nivou, mada je imao po običaju nekoliko "crnih minuta" i kiks intervencija što su njegovi saigrači iz odbrane uspevali da isprave i kanališu.

Gelor Kanga 7,5

Zvezdin mozak, delio je lopte Kataiju i krilni igračima Bukariju i Mitroviću. Mogao je da se proslavi u 35.minutu, ali je loše šutirao. Odradio je veliki posao na sredini terena, mnogo je trčao i izgarao za ekipu. Bio je to Kanga onakav kakav je potreban Zvezdi, falio je samo gol za izvanrednu predstavu.

Slavoljub Srnić 7

Pravi Zvezdin vojnik, zadatak mu nije bio lak, trebalo je da nadomesti neigranje Sekua Sanoga. Brzinom i snalažljivošću parirao je veznim igračima turskog prvaka. Još jednom je potvrdio da je spreman da odradi svaki zadatak, ako je u interesu kluba.

Osman Bukari 8

Brz kao vetar, ubadao se u prazan prostor protivnika. Asistirao je kod gola Katija i Pešića, oba puta serviravši strelcima Zvezde loptu "na izvolite". Kvalitet više daju mu i defanzivni zadaci,jer je nekoliko puta prekidao akcije turskog tima u odsudnom trenutku. Njegova kupovina je nešto najbolje što je Zvezda uradila i ako nastavi ovako da igra, čini se da mu je neizbežan transfer u neki od klubova "lige petice".

Aleksandar Katai 8

Strelac prvog gola za Zvezdu, u svom Magiko stilu. Do gola, gotovo da ga nije bilo na terenu,delovao je tromo i nezainteresovano, ali samo na oko laiku. Prvi šut mu je uhvatio turski golman, a onda je u drugom pokazao svoj kvalitet i zakucao loptu "u 90". Izuzetna predstava, deluje kao povratak u staru pucačku formu. Aplauz pune Marakane govori koliko ga publika voli.

Stefan Mitrović 7

Sjajna kupovina Zvezde ovog leta. Umeo je nekoliko puta da probije po boku, napravi problem protovniku. Koristan je bio i u defanzivi, kada se kao i Bukari pridodavao odbrani sa jasnim ciljem da sačuva gol. U tome je i uspevao, pa je često puta nagrađivan od strane saigrača.

Aleksandar Pešić 8

Polako, ali sigurno ulazi u golgetersku formu. Trud i rad su mu se isplatili. U maniru rasnog strelca ispratio je prodor Bukariju i prosto zakucao loptu u gol Trabzona. Videlo se po načinu kako se raduje da mu gol mnogo znači. I ovaj put je vredno radio za ekipu, rvao se sa protivničkim štoperima, osvajao prostor za saigrače. Još jedna partija na vrhunskom nivou.

Mirko Ivanić 7

Ušao u 61. minutu umesto Slavoljuba Srnića. I odmah je doneo ofanzivu na gol protivnika. Gazio je baš onako kako treba. Bio je svež o raspoložen [23:29,

Kings Kangva 7

Ušao je u igru u 74.minutu umesto Aleksandra Kataija. Defanziva je bila u opisu njegovog posla, čuvanje lopte i presecanje pasova protivnika. Gotovo bez greške je odradio sve zadatke, a kraj utakmice dočekao je sa loptom u nogama.

Ibrahim Mustafa /

Ušao je u igru od 83.minuta umesto Stefana Mitrovića. Nedovoljno vremena proveo je na terenu da bi dobio ocenu.

Jovan Mijatović /

Ušao je u igru od 83.minuta umesto Aleksandra Pešića. Nedovoljno vremena proveo je na terenu da bi dobio ocen

Miloš Milojević 8

Ušao je u taktičko nadmudrivanje sa turskim kolegom i pobedio. Ispravio je sve greške iz prve utakmice sa Trabzonom. Bio je svestan da se meč dobija na sredini terena i tu je Zvezda bila bolja za jedan gol. Verovao je u Kataija, ukazao mu poverenje od prvog minuta, a ovaj mu je to vratio golom. Isto se može reći i za Ivanića koji je svojim ulaskom podigao ekipu na viši nivo. Želeo je da Zvezda rešava svoju sudbinu u Monaku i u tome je uspeo. Biće to meč za njega, za jedan pravi diplomski ispit na klupi Crvene zvezde u Evropi.

Kurir sport / Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track