ZVEZDINA 70. POBEDA U LIGI EVROPE ZA ULAZAK U TOP 10: Iza sebe ostavili Liverpul, Milan, Valensiju, Benfiku, Zenit, Glazgov...
Foto: www.crvenazvezdafk.com

impresivno

ZVEZDINA 70. POBEDA U LIGI EVROPE ZA ULAZAK U TOP 10: Iza sebe ostavili Liverpul, Milan, Valensiju, Benfiku, Zenit, Glazgov...

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde su trijumfom nad Trabzonom upisali 70. pobedu u Ligi Evrope, čime smo ušli u Top 10 kada je reč o tom parametru i iza sebe ostavili mnoge velikane sa Starog kontinenta.

Aleksandar Pešić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Veoma važan trijumf i još jedno nezaboravno veče na Marakani priredili su izabranici Miloša Milojevića. Pogoci dva Aleksandra - Kataija i Pešića, ostavili su Crvenoj zvezdi mogućnost da o svojoj sudbini odlučuju u poslednjem kolu, na gostovanju Monaku, koje nimalo neće biti lako.

Osman Bukari
foto: www.crvenazvezdafk.com

Pratiće u klubu i rezultat meča Trabzon - Ferencvaroš, ali nema dileme da utakmica sa Monakom podseća na onu prošle godine protiv Brage, kada je Zvezda takođe u poslednjem kolu odlučivala o svojoj sudbini. Tada je bio dovoljan i nerešen rezultat, ali nema sumnje da u Monaku Zvezda ide na trijumf. Bila bi to 71. pobeda čime bi se na toj listi izjednačili sa Lacijom i Bordoom, a o tome koliko je sinoćnja pobeda bila važna govori podatak da su crveno-beli prestigli Atletiko iz Madrida koji je na koti od 69 trijumfa.

Strahinja Eraković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Interesantno je da Zvezdu u Ligi Evrope ima više pobeda od velikana kao što su Liverpul, Valensija, Benfika, Zenit, Rendžers, Bajer Leverkuzen, Milan koji se kotiraju između 50 i 70 trijumfa. Kada je reč o rivalima iz grupe - Ferencvaroš je na 41, Trabzon na 35, a Monako 31 ostvarenoj pobedi. Nema sumnje da je Zvezda daleko uspešnija od sva tri kluba kada je reč o evropskim dostignućima.

NAJVIŠE POBEDA U LIGI EVROPE:

1. Inter - 96

2. Sporting Lisabon - 90

3. Sevilja - 88

4. PSV - 86

5. Totenhem - 83

6. Briž - 79

7. Juventus i Roma - 75

8. Ajaks i Anderleht - 73

9. Lacio i Bordo - 71

10. Crvena zvezda - 70

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track