MESI IZ GRUZIJE! Fenomenalni igrač Napolija DOMINIRA evropskim fudbalom, a samo mu je 21 godina (VIDEO)
Foto: Profimedia

KLASA

MESI IZ GRUZIJE! Fenomenalni igrač Napolija DOMINIRA evropskim fudbalom, a samo mu je 21 godina (VIDEO)

Fudbal -

Napoli ove sezone igra fantastičan fudbal, a to je velikom delom zasluga igrača koji je ovog leta bez previše pompe stigao u Napulj.

U pitanju je Hviča Kvarachelija, Gruzijac koji je ovog leta stigao u Napoli iz Rubina. Doveden je kao zamena za Insinjea, uz obeštećenje od 10 miliona evra.

Pre pomenutog transfera nastupao je za Dinamo Batumi iz svoje zemlje, kojem je privremeno ustupljen od strane Rubina zbog ratnih dejstava u Rusiji.

Kako igra Kvarachelija ove sezone, 10 miliona evra zvuči kao besplatan transfer.

Za Napoli je nastupio na ukupno 17 utakmica u Ligi šampiona i Seriji A i za to vreme postigao 9 golova i 10 asistencija.

Hviča Kvarachelija
foto: Profimedia

Na poslednje odigranoj utakmici protiv Sasuola u 12. kolu Serije A, Kvarachelija je zabeležio dve asistencije i gol, i sve to u prvom poluvremenu utakmice.

Međutim, ovaj 21-godišnjak ne ističe se samo golovima i asistencijama. Neverovatan je uticaj kakav ima na igru svog tima konstantnim ponavljanjima u napadu, gde redovno predstavlja opasnost po protivnički gol.

Verovatno je zbog toga među navijačima popularno nazivan "Gruzijski Mesi".

Prema podacima koje su ranije objavili italijanski mediji, godišnja plata Gruzijca je milion evra. U današnjem fudbalu, to je zanemarljiva svota koju imaju igrači u mnogo slabijim ligama od italijanske.

Dobra stvar za Napoli je što ima potpisan ugovor sa Kvaratskelijom na pet godina, a povišica je verovatno samo stvar vremena.

Hviča Kvarachelija
foto: Profimedia

Ukoliko tim iz Napulja uspe da zadrži Gruzijca duži period u klubu, u tandemu sa Viktorom Osimenom mogao bi da teroriše mreže u Italiji i Evropi dugi niz godina.

A zašto i ne da osvoji toliko željeni Skudeto...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track