BRAJTON PONIZIO ČELSI: Veliki preokret Totenhema, POKER moćnog Njukasla!
Foto: Profimedia

PREMIJER LIGA

BRAJTON PONIZIO ČELSI: Veliki preokret Totenhema, POKER moćnog Njukasla!

Fudbal -

Fudbaleri Brajtona pobedili su danas na svom terenu ekipu Čelsija sa 4:1, a ubedljivu pobedu upisao je i Njukasl koji je protiv Aston Vile slavio sa 4:0, u utakmicima 14. kola Premijer lige.

Ekipa Brajtona je upisala petu pobedu u šampionatu i trenutno je sedma na tabeli sa 18 bodova, dok je Čelsi ostao na petoj poziciji sa 21 bodom.

Brajton je poveo već u petom minutu pogotkom Leandra Trosara. Kaoru Mitoma je proigrao Trosara, a on izašao jedan na jedan sa golmanom Čelsija, predriblao Kepu i pogodio za 1:0.

Devet minuta kasnije, domaći tim je duplirao prednost autogolom Rubena Loftus-Čika koji je nespretno reagovao posle kornera i poslao loptu u sopstvenu mrežu.

U finišu prvog poluvremena, u 42. minutu, na semaforu je pisalo 3:0 nakon još jednog autogola. Ovog puta je Trevo Čaloba poslao loptu iza ledja Kepe.

Ovo je prvi put u istoriji Premijer lige da je jedan tim postigao dva autogola za jedno poluvreme.

Čelsi je u 48. minutu smanjio prednost domaćih pogotkom Kaja Harveca glavom, ali i pored brojnih šansi do kraja meča nije uspeo da stigne do bodova. Umesto toga, ubedljivu pobedu Brajtona je u 92. minutu potvrdio Paskal Gros.

Premijer liga
foto: Profimedia

Fudbaleri Njukasla pobedili su na svom terenu Aston Vilu sa ubedljivih 4:0.

Zbog brojnih povreda, prvo poluvreme u Njukaslu je produženo za deset minuta i u tom dodatnom vremenu domaći tim je poveo. Ešli Jang je igrao rukom u kazneni prostor, sudija je pokazao na belu tačku, a Kalum Vilson je bio siguran za vodjstvo Njukasla.

Njukasl je pitanje pobednika na ovom meču rešio za tri minuta na početku drugog poluvremena. Prvo je Vilson bio precizan glavom u 56. minutu, posle centaršuta Tripijea, a potom je Žoelinton u 59. minutu savladao golmana gostiju za 3:0.

Asistent kod trećeg gola bio je Vilson, baš kao i u 67. minutu kada je Migel Almiron postavio konačan rezultat.

Njukasl je sada četvrti tim lige sa 24 boda, dok je Aston Vila na 15. mestu sa 12 bodova.

Premijer liga
foto: Profimedia

Fudbaleri Totenhema su posle preokreta slavili u gostima protiv Bornmuta sa 3:2.

Domaći tim je do prednosti stigao u 22. minutu nakon što je brzu akciju završio Kifer Mur, a isti igrač je u 50. minutu glavom povisio na 2:0.

Sedam minuta kasnije, Rajan Sesenjon je lepo prošao i smanjio vodjstvo domaćeg tima, izjednačenje Totenhemu doneo je Ben Dejvis u 73. minutu, a za potpuni preokret pobrinuo se Rodrigo Bentankur u 92. minutu.

Totenhem je treći na tabeli Premijer lige sa 26 bodova, dok je Bornmut na 14. mestu sa 13 bodova.

Kristal Palas je na svom terenu bio bolji od Sautemptona sa 1:0, a strelac tog jedinog gola bio je Odson Eduar u 38. minutu. Ekipa Kristal Palasa je deseta na tabeli sa 16 bodova, dok je Sautempton na 16. poziciji sa četiri boda manje.

Fudbaleri Brentforda i Vulverhemptona odigrali su nerešeno 1:1.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a potom su na početku drugog u razmaku od samo dva minuta "pala" dva. Ben Mi je u 50. minutu sjajnim volej udarcem doveo Brentford u vodjstvo, a dva minuta kasnije je Ruben Neveš izjednačio lepim udarcem sa 17-18 metara.

Brentford je trenutno na 11. mestu sa 15 bodova, dok je Vulverhempton na 18. poziciji sa deset bodova na svom kontu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track